Winamp Platformuna NFT Desteği Ekliyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Winamp son güncellemesinde, müzik NFT’lerini platformuna entegre etti. Winamp’ın yeni özelliği, kullanıcıların NFT’lerinde gömülü ses dosyalarını oynatmasına izin verecek. Ayrıca buna Web3 masaüstü yükseltmesi adını verecek. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Winamp ile NFT Müzikleri

1997’de piyasaya sürülen Winamp’ın en son sürümü, müzik hayranlarının Metamask cüzdanlarını Brave, Chrome veya Firefox tarayıcıları aracılığıyla Winamp’a bağlamasına olanak tanımaktadır. Winamp, ERC-721 ile ERC-1155 ses ve video dosyalarını destekler ve Ethereum ve Polygon ile uyumludur.

NFT’ler dijital mülkiyeti kanıtlar ve bir dijital varlık içeren işlemlerin kurcalamaya dayanıklı bir kaydını sağlar. Son yıllarda NFT meraklıları, NFT’leri filmler, müzik, TV şovları ve gerçek dünya varlıkları gibi diğer dijital ortamlara bağlayan uygulamaları da keşfetmeye başladı. Winamp CEO’su Alexandre Saboundjian açıklamalarında şunları söyledi:

“Winamp’ın doğuşu her zaman erişilebilirlik ve yenilikle ilgili olmuştur ve bugün, sesli NFT’leri ve diğer mevcut formatları okuyan ilk bağımsız oynatıcıyı piyasaya sürmekten gurur duyuyoruz.” “Winamp’ın bu yeni sürümü, insanların zaten sevdikleri bir oynatıcıyı kullanarak istedikleri herhangi bir dosyayı dinlemelerine olanak tanıyor.”

Winamp NFT desteği, Winamp’ı 2023’ün başlarında piyasaya sürülecek bir çapraz platform oluşturucu hizmetini içerecektir. Bununla birlikte evrensel ve gelişmiş bir dinleme platformu yapmak için diğer güncellemelerle birleştirileceğini söylüyor. Ayrıca Saboundjian sözlerine şunları ekledi:

“Winamp, mp3’ler müzik dinleme ve müzikten keyif alma şeklimizi değiştirdiğinde, ilk dijital müzik yeniliğinin önemli bir parçasıydı.” “Artık daha fazla sanatçı web3’ü ve potansiyelini keşfettikçe, bir sonrakinin öncülüğünü destekliyoruz.”

Burada eski Winamp hayranlarının beğeneceği çok şey vardır. Ayrıca 5.9 güncellemesinde yapılan tüm modernizasyon çalışmalarının daha hızlı güncellemeler şeklinde karşılığını verdiğini görmek güzel. Diğer birçok düzeltmenin yanı sıra, yeni sürüm bir “bellek ayak izi azaltma”, müzik akışı için bir bant genişliği artışı, OpenSSL 3.0.5’e bir güncelleme ve Winamp’ın işini yapmak için kullandığı temel codec’ler ve diğer yazılımlar için birkaç başka güncelleme içermektedir. NFT desteğine gelince, Winamp geliştiricisi Eddy Richman (forumlarda “DJ Egg” adını kullanan), bunu istemeyen kişilerin yükleme işlemi sırasında veya Winamp yüklendikten sonra kaldırabileceğini yazdı.

Müzik NFT’leri

Warner Music Group, Polygon tabanlı bir pazar yeri olan LGND aracılığıyla müzik NFT’leri yayınlayacağını duyurdu. Geçen ay, müzisyen, girişimci ve müzik NFT meraklısı Justin “3LAU” Blau, Royal NFT pazarını açtı. Royal’e göre, bir koleksiyoncu platformdaki şarkılara veya albümlere yatırım yaptığında, müziğin akış haklarının yüzdesini ve daha fazlasını temsil eden bir token alıyor. Royal web sitesi, “Sanatçıyla birlikte telif hakkı kazanırsınız ve yaptıklarında ödeme alırsınız” açıklamasını yapmıştır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Winamp Platformuna NFT Desteği Ekliyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!