Kullanıcıların Binance’teki BTC rezervleri tamamen teminat altına alındı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Afrika merkezli Mazars, 7 Aralık’ta yayımladığı yeni bir belgede kripto para borsası Binance’in, yazının yayımlandığı esnada 575.742,42 müşterinin yaklaşık 9,7 milyar dolara denk gelen Bitcoin (BTC)’si üzerinde kontrole sahip olduğunu doğruladı. Mazars ayrıca Binance’ın yüzde 101 teminat altına alındığını da belirtti.

Araştırmanın kapsamı, müşterilerin Bitcoin ve sarılı Bitcoin (WBTC) için spot, opsiyon, marj, vadeli işlemler, fonlama, kredi ve kazanç hesaplarını içeriyordu. Bitcoin ağının yanı sıra Ethereum, BNB Chain ve Binance Smart Chain’e sarılı BTC de araştırmaya dahil edildi.

Binance, rezerv ispatının bir parçası olarak 22 Kasım itibarıyla üzerinde anlaşmaya varılan prosedürler (AUP) veya ölçeği sınırlı olan bir denetim talep etti. Sonuçlar hakkında yorum yapan Mazars şu cümleleri kullandı:

“AUP’nin uygunluğuna ilişkin herhangi bir beyanda bulunmuyoruz. Bu AUP taahhüdü bir güvence taahhüdü değildir. Buna göre herhangi bir görüş veya güvence sonucu belirtmiyoruz. Ek prosedürler uygulamış olsaydık, rapor edilecek başka konular da dikkatimizi çekebilirdi.”

Mazars, prosedürlerinde de açıklandığı gibi borsa tarafından kontrol edilen çeşitli cüzdan adreslerini test ederek Binance müşterilerinin varlıklarının nominal değerine ulaştı. Denetçiler, sahiplik ispatını doğrulamak için Binance’ten, varlıkları belirlenen adreslere aktarmasını ve geri göndermesini istedi. Firma ayrıca elde ettiği müşteri verilerini toplamak için yazılımını kullandı ve Merkle Root Hash’i hesapladı. Bu durum, Binance müşterilerinin Merkle Leaf’lerini bağımsız ve şifreli bir şekilde Merkle Root’un bir parçası olarak doğrulamalarına izin verdi.

“Uygun etik gerekliliklere uyduk. Bu durumun amacı doğrultusunda, uymamız gereken herhangi bir bağımsızlık gerekliliği yok”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Kullanıcıların Binance’teki BTC rezervleri tamamen teminat altına alındı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!