Strike ve Bitnob’dan Afrika sınır ötesi ödemeleri için iş birliği!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dijital ödeme platformu Strike’ın CEO’su Jack Mallers, Gana’da gerçekleştirilen bir konferansta Afrika’da ödeme hizmeti başlatmak için mobil uygulama Bitnob ile ortaklığa imza attıklarını duyurdu.

Mallers, duyuruyu Gana’nın başkenti Accra’da düzenlenen bir Bitcoin konferansı olan AfroBitcoin’de yaptı. Strike CEO’su, ödeme hizmetinin nasıl çalıştığına dair gerçekleştirdiği sunumun ardından, Bitnob’un Nijeryalı CEO’su Bernard Parah’ın yanında yer aldı. 

Söz konusu ortaklık ile birlikte Afrika’ya transfer edilen para, Bitcoin üzerine inşa edilen Katman 2 ödeme ağı Lightning Network’ten yararlanacak. Bu özelliğe ise “küresel olarak gönder” ismi verildi. İki şirket arasında gerçekleştirilen ortaklıkla birlikte Afrika’ya yapılan para havalelerinin hem hızlı bir şekilde gerçekleşmesi hem de transfer maliyetlerin düşmesi bekleniyor. 

Nijerya’daki Alice’den ABD’deki Bob’a yapılan para transferinin şeması. Kaynak: Facebook

Bitnob CEO’su, geliştirdikleri özellikle birlikte insanların Bitcoin’i kendilerinin kullanmasına gerek kalmayacağını söyledi. Bununla birlikte Nijerya, Gana ve Kenya’daki Afrika vatandaşları şu anda ücretsiz bir şekilde işlem gerçekleştirebiliyor. Ayrıca, Western Union para transferleri için yüzde 10’un üzerinde ücret işlem ücreti keserken, Wise gibi havale hizmetleri yalnızca küçük bir komisyon alıyor. 

Dolar ödemeleri anında Nijerya, Gana ve Kenya’daki para birimlerine dönüştürülerek doğrudan alıcıların bankalarına, mobil hesaplarına ya da Bitnob hesaplarına yatırılıyor. 

Bitcoin aracılığıyla Afrika’daki sınır ötesi ödeme sorunlarının giderilmesi, yerel ekonomilere büyük bir destek sağlaması bekleniyor. Yalnızca Nijerya’ya 2020 yılında 17,2 milyar dolar para havalesi gerçekleştirildi. Ancak Dünya Bankası’na göre, 2020 yılında her 200 dolarlık bir transfer işleminde havaleyi yapan kişiden 17,8 dolar kesinti yapılıyordu. Bu da transfer işlemlerinden yapılan kesintilerin kabaca 1,5 milyar dolara tekabül ettiğini ortaya koyuyor.  

Eğer Nijerya, Bitcoin kullanarak havale ücretlerini ortadan kaldırabilirse, bu durum ülke çapındaki vatandaşlara büyük ölçüde fayda sağlayacaktır. ABD’de yaşayan yüzlerce Gana ve Kenya vatandaşları her gün ülkelerine sınır ötesi para transferleri gerçekleştiriyor. Öte yandan kriptolar son birkaç yılda Afrika’da oldukça rağbet görmeye başladı. Para havaleleri ise bu artışlardaki sebeplerden yalnızca bir tanesi. 

Son olarak iş birliği kapsamında iki şirketin oluşturduğu özellik şu anda Gana, Kenya ve Nijerya’da yaşayanlara para gönderen Amerikalılar için mevcuttur.  

Bu hikaye gelişmeye devam ediyor ve yeni bilgiler ile güncellenmeye devam edecek.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Strike ve Bitnob’dan Afrika sınır ötesi ödemeleri için iş birliği!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!