Metallica hayranları kripto dolandırıcılığının hedefi oldu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyaca ünlü metal grubu Metallica, yeni albümü “72 Seasons” lansmanından önce hayranlarını kripto hediye dolandırıcılığına ilişkin uyardı. 

Metallica’nın yeni albüm lansmanı ve yaklaşmakta olan turu ile ilgili söylentilerle birlikte, dolandırıcılar bu sefer de sosyal medyada birtakım kimliklere bürünerek metal müzik hayranlarını hedef aldı. Ne var ki, Metallica durumun hemen farkına vararak hayranlarını kripto hediye dolandırıcılığına göndermede bulunarak bu tarz kandırmacalardan uzak durmaları konusunda uyardı. 

“Let’s be as clear as possible. [Metallica crypto giveaways] are scams.”

Geçtiğimiz günlerde Cointelegraph ne yazık ki video paylaşım platformu YouTube üzerinden de dolandırıcılıkların artış göstermeye başladığını bildirmişti. Blokzincir güvenlik şirketi Certik’e göre, yalnızca YouTube’da meydana gelen dolandırıcılıklar yüzde 500 arttı. 

Metallica, hayranlarını sosyal medyadaki etkileşimlerini doğrulanmış hesaplar çerçevesinde sınırlandırmaları konusunda da uyardı. 

⚠️ pic.twitter.com/KmlofVdiBM

— Metallica (@Metallica) December 6, 2022

Bununla birlikte Metallica’nın uyarısı, kripto piyasasında tecrübe kazanmış hayranlardan ziyade kripto ile alakası olmayan hayranların zarar görmemesini amaçlıyordu.

Efsanevi metal grubu, ayrıca hayranların dolandırılmasını engellemek adına resmi sosyal medya hesaplarını yeniden paylaştı. 

Bilindiği üzere kripto dolandırıcıları, kripto piyasasındaki yatırımcıları hedef alarak FTX borsasının eski CEO’su Sam Bankman-Fried’ın sesini ve görüntüsünü düzenleyerek sahte bir video yayınlamıştı.  

Over the weekend, a verified account posing as FTX founder SBF posted dozens of copies of this deepfake video offering FTX users “compensation for the loss” in a phishing scam designed to drain their crypto wallets pic.twitter.com/3KoAPRJsya

— Jason Koebler (@jason_koebler) November 21, 2022

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Metallica hayranları kripto dolandırıcılığının hedefi oldu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!