Finansal İstikrar Kurulu, FTX’in Çöküşünden Ders Çıkardı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Global finansal sistemin istikrarı ile ilgili tavsiyelerde bulunan Finansal İstikrar Kurulu (FSB), merkeziyetsiz finans (DeFi) alanını daha yakından izleyecek.

Finansal İstikrar Kurulu yetkilileri, kripto paraların regülasyonu ve denetimi için uluslararası bir standart oluşturmanın önemini vurguladı.

FSB, özellikle DeFi alanındaki unsurların ne gibi sorunlara yol açabileceği ile ilgili detaylı inceleme yapacak.

FSB tarafından yapılan açıklamada, “Kripto alım-satım platformları, geleneksel finans alanında birbirinden ayrı şekilde yürütülen çeşitli aktiviteleri birbiriyle bir arada yürütüyor ve bu durum, (bu aktivitelerin barındırdığı) risklerin, çıkar çatışmalarının tek bir noktada yoğunlaşmasına sebep olabilir.” ifadesi kullanıldı.

Finansal İstikrar Kurulu yetkilileri ayrıca kripto para borsası FTX’in yaşadığı çöküşe de değinerek, bu olaydan “ders çıkardıklarını” belirttiler.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Finansal İstikrar Kurulu, FTX’in Çöküşünden Ders Çıkardı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!