BTC zorluğu 2021’den beri en büyük farkla düştü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Madencilik zorluğunun Temmuz 2021’den beri en büyük marjına düşmesiyle beraber zorlu piyasa koşulları Bitcoin (BTC) ekosistemini etkilemeye devam ediyor.

6 Aralık’ta, 766.080’inci blok yüksekliğinde yüzde 7,32’lik bir zorluk ayarlaması gerçekleşti ve bu hareket, zorlukta bir yıldan uzun süredir görülen en keskin düşüş oldu. BTC.com’dan alınan verilere göre söz konusu olay, ortalama hashrate’in 264,18 EH/s’den 245,10 EH/s’ye düşmesiyle aynı zamana denk geldi.

Bitcoin’in madencilik zorluğu, ağdaki mevcut hash gücü miktarına göre otomatik olarak ayarlanıyor ve asıl olarak yeni Bitcoin bloklarının zincire ortalama 10 dakikada bir eklenme oranını kontrol ediyor.

Zorluk ise her 2.016 blokta bir ayarlanıyor, bu da zorluktaki bu son düşüşün yaklaşık iki hafta süreceği anlamına geliyor.

İlginizi Çekebilir: Rus kripto madencilerinden ASIC cihazlara yoğun talep var

Cointelegraph’ın daha önce de bildirdiği gibi yeni BTC üretme maliyetinin artmasıyla beraber bu yılın üçüncü çeyreğinde önde gelen kripto para biriminin değeri düştü. Ayrıca artan enerji maliyetleri, ABD ve Avrupa’da bazı işletmelerin kapanmasına neden oldu.

Bitcoin madencilerinin toplam geliri, kripto para piyasasının zayıf performansı ve daha ağır hesaplama talepleri nedeniyle kasım ayı sonunda iki yılın en düşük seviyesine geriledi. Bu gerileme, nihayetinde bazı madencilik işletmelerinin teslim olmasına sebebiyet verdi ve bu durum da, son zorluk ayarlamasını açıklayan hash oranlarında yakın zamandaki bir düşüşe yol açtı.

Bitcoin madenciliği analisti Jaran Mellerud, 3 Aralık’ta paylaştığı bir Twitter dizisinde düşüncelerini açıklayarak hashrate’deki en son düşüşün büyük olasılıkla artan elektrik fiyatlarından kaynaklandığını vurguladı:

“Pek çok madenci, nakit akışında başabaş noktasına yakın çalışıyor ve piyasa koşulları kötüleşirse makinelerini kapatmak zorunda kalacak.”

Mellerud ayrıca, Bitcoin fiyatının yıl sonuna kadar artması durumunda 2023’ün ikinci çeyreğine kadar hashrate’de önemli artışların beklenebileceğini ifade etti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
BTC zorluğu 2021’den beri en büyük farkla düştü
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!