Bitcoin (BTC) Madencilik Zorluğunda Ciddi Düşüş: Son 16 Ayın En Büyüğü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) madencilik zorluğu ciddi oranda düşüşe tanıklık ederek son 16 ayın en büyük gerilemesini yaşadı. 

Kripto paralarda yaşanan düşüş ve global çaplı ekonomik sorunların getirdiği krizler madencileri etkilemeye devam ediyor. Bunun bir yansıması olarak da Bitcoin madencilik zorluk seviyesinde düşüş gözlemlendi. Aslında tüm bu zorlu sürece ve 1 yıldır devam eden ayı piyasasına rağmen madenciler bir şekilde ayakta kalmış ve cihazlarını kapatmamayı tercih etmişlerdi. Fakat yaşanan son zorluk düşüşü gösteriyor ki nihayetinde kar etmeyen cihazların fişleri çekilmeye başlandı.

En son 10 Ekim’de %13,55 artan ve ardından 21 Kasım’daki ayarlamada rekor kıran zorluk seviyesi, 36,95T’ye kadar yükselmişti. Bu durumun beraberinde birçok madencilik şirketini iflasa zorladığı ve yeni yatırımların önünü kestiği düşünülüyor.

Özellikle ağustos ayından beri istikrarlı bir şekilde yükselen madencilik zorluk seviyesi dün tamamlanan yeni ayarlamayla birlikte %7,32 düşerek 34,24T oldu. Bu düşüş, geçtiğimiz senelerde Çin’in ülke genelinde madenciliği yasaklamasının ardından yaşanan en büyük düşüş olarak kayıtlara geçti.

BTC.com madencilik havuzundan alınan verilere göre yaklaşık 13 gün sonra gerçekleşecek bir sonraki zorluk seviyesi ayarlanmasında da %0,16’lık bir düşüş bekleniyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin (BTC) Madencilik Zorluğunda Ciddi Düşüş: Son 16 Ayın En Büyüğü
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!