Haftanın öne çıkan NFT haberleri | 28 Kasım

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkçe karşılığı “değiştirilemez token” olan non-fungible token (NFT) blockchain ağı üzerinde şifrelenmiş, bir eşi daha olmayan token demektir. Alışılagelmiş coin ve token kavramından farklı biçimde çalışan NFT; benzersiz, değiştirilemez, orijinalliği ve mülkiyet hakkı mutlak olan bir varlıktır. Non-fungible tokenler her birini “eşsiz kılan” özellikler barındırır. NFT sahibi olan kişi bilir ki, elindeki tokenin bir örneği daha yoktur.

Eşsiz tokenler (NFT) genellikle koleksiyon, dijital sahiplik ve mülkiyet hakları alanında tercih ediliyor. Kripto sanat eserleri, dijital koleksiyon ürünleri ve çevrim içi oyunlarda yer alan eşsiz dijital öğeler şeklinde karşımıza çıkıyor.

NFT’lerin alınıp satıldığı “NFT pazaryeri” denilen platformlardan birçok farklı NFT’ye ulaşabilir, alıp satabilirsiniz. Ciddi maddi değerlere sahip NFT’lerin ticari değerinin olmasından dolayı, birçok yatırımcıyı kendine çeken bir alan olarak gün geçtikçe popüler hale gelmeye başladı.

Biz de geçtiğimiz hafta NFT alanında gerçekleşen güncel ve popüler haberleri size aktarıyoruz:

Çin’deki sıfır COVID protestoları, OpenSea’de NFT oldu

Çin’de “Sıfır COVID” politikası kapsamında yapılan karantina çalışmalarına karşı baş gösteren protestolardan alınan fotoğraflar, dünyanın en büyük NFT platformu OpenSea’de “Silent Speech (Sessiz Konuşma)” isimli bir NFT koleksiyonu oldu.

Uniswap, NFT pazaryeri toplayıcısını başlattı

Uniswap, 30 Kasım’da yayımlanan yeni bir gönderiye göre kullanıcıların artık kendi yerel protokolünde NFT alıp satabileceğini duyurdu. Toplayıcı, birçok platformdaki NFT fiyatlarını karşılaştırmayı ve kullanıcıların bunları doğrudan OpenSea’de satın almalarını sağlamayı amaçlıyor

Porsche, NFT pazarına adım attı

Alman lüks otomobil devi Porsche, beyaz ‘Porsche 911’den ilham alan yeni NFT koleksiyonunu tanıttı. Bu koleksiyonla birlikte şirket, NFT pazarına ilk adımını atmış oldu. ABD’nin Miami şehrinde 1-4 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Art Basel’ sanat fuarında tanıtılan NFT’ler, Hamburglu tasarımcı ve 3D sanatçısı Patrick Vogel ile iş birliği içerisinde üretildi.

Pudgy Penguins NFT’leri, açık artırmada 12 bin 900 dolardan alıcı buldu

Pudgy Penguins NFT’leri, ABD merkezli Sotheby’s Müzayede Evi tarafından düzenlenen bir açık artırmada tanesi ortalama 12 bin 900 dolardan alıcı buldu. Toplamda 10 NFT’den oluşan koleksiyon, standart Pudgy Penguins NFT’lerinden ayrışan tasarıma sahip dijital koleksiyon parçalarını içerisinde barındırıyordu.

NFT platformu Magic Eden, OpenSea’nin izinden gidiyor: Telif hakkı aracı başlatacak

Solana tabanlı NFT pazar yeri Magic Eden, yaratıcıların kendi koleksiyonlarında telif hakkı sağlamalarına imkân tanıyan bir araç başlatan NFT alım satım platformu haline geldi.

Opera Kripto Tarayıcısı’ndan, anlık NFT basım entegrasyonu!

Firma, Cointelegraph’a gönderilen bir duyuruda Web3 veya NFT alanına yeni giriş yapanların NFT’lerin kolayca basmasına imkân tanımak için Alteon LaunchPad ile iş birliğine imza attığını açıkladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Haftanın öne çıkan NFT haberleri | 28 Kasım
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!