Demokratlar ve Cumhuriyetçiler, SBF’nin ifade vermesi için güçlerini birleştirdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’ndeki her iki partinin liderleri, FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’a 13 Aralık’ta yapılacak soruşturma duruşmasına katılması çağrısı yaptı.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nin Demokrat başkanı Maxine Waters ve kıdemli üyelerinden Cumhuriyetçi Patrick McHenry, SBF’nin FTX’in çöküşüyle ilgili olayları soruşturmak için düzenlenecek duruşmaya katılmasını talep etti. ABD’li düzenleyicilerin, eski FTX CEO’sunun duruşmaya şahsen mi Bahamalardan uzaktan katılmasını mı istediği net değil.

Waters, “[Sam Bankman-Fried], FTX’te neler yaşandığı ile ilgili tartışmalarda dobra olmanı takdir ediyoruz. Kamuya konuşma isteğin, şirketin müşterilerine, yatırımcılarına ve daha bir çok kişiye yardımcı olacak” diye belirtti.

McHenry ise “Senin de belirttiğin gibi [Sam Bankman-Fried], doğru olanı yapma ve müşterilere yardım etme yükümlülüğün var. Bu gerçek bir açıklama ise 13 Aralık’ta Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’ne ifade ver” diye söyledi.

.@SBF_FTX, we appreciate that you’ve been candid in your discussions about what happened at #FTX. Your willingness to talk to the public will help the company’s customers, investors, and others. To that end, we would welcome your participation in our hearing on the 13th.

— Maxine Waters (@RepMaxineWaters) December 2, 2022

ABD Temsilciler Meclisi, kasım ayında FTX’in iflasıyla ilgili Bankman-Fried, Alameda Research ve Binance gibi şirket şahısları dinleyeceğini söylemişti. Kripto para borsası, 11 Kasım’da ABD’de iflas başvurusu yapmıştı. Sonradan ortaya çıkan belgelere göre, borsanın 1 milyondan fazla alacaklısı olabilir.

ABD Senatosu Tarım Komitesi de 1 Aralık’ta benzer bir duruşma düzenlemişti. Duruşmada FTX adına Emtia Vadeli Işlemler Komisyonu Başkanı Rostin Behnam sorgulanmıştı. Behnam, fedaral yasal çerçevedeki boşluklar ile yatırımcıların bir başka büyük borsada milyonlar kaybedebileceğine dikkat çekmişti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Demokratlar ve Cumhuriyetçiler, SBF’nin ifade vermesi için güçlerini birleştirdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!