Rus kripto madencilerinden ASIC cihazlara yoğun talep var

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya’daki kripto para madencileri kripto madenciliği krizinden etkilenmemiş gözüküyor. Ülkede madencilik donanımlarına olan talep yılın son çeyreğinde artış gösterdi.

Yerel haber ajansı Kommersant’ın haberine göre, Rusya’daki kripto madencilik donanımı distribütörlerinden bazıları, madencilik için tasarlanan ASIC çiplerine olan talepte ciddi bir artış şahit oldu.

Yerel distribütör Chilkoot, ASIC satışlarının ekim ve kasım aylarında üçüncü çeyrekte yaptığı toplam satışı geride bıraktığını açıkladı. Distribütör, geçtiğimiz dokuz ayda ise 2021’de sattığından yüzde 65 daha fazla donanım sattı.

Chilkoot Geliştirme Başkanı Artem Eremin, “Tüzel kişiler ile çalışıyoruz ve tek bir işlemde yıl başına kıyasla yüzde 30 daha fazla donanım satın aldıklarını görüyoruz” diye açıkladı.

Rusya’nın kripto madenciliği odaklı en büyük veri merkez tesisi BitRiver, madencilik donanımlarına olan talepte son on ayda yüzde 150 yükseliş yaşadı.

Rusya’da kripto madenciliği donanımlarına talep varken, diğer yandan madencilik sektörü zorlu günler geçiriyor. Bitcoin madencilerinin geliri, kasım ayında son iki yılın en düşük seviyesini gördü. Hatta Argo Blockchain ve Core Scientific gibi madencilik şirketleri, kripto ayı piyasasında edilen zarardan dolayı faaliyetlerini sürdürüp sürdüremeyeceklerini sorgulamaya başladılar.

Rus madenciler muhtemelen öncelik cihazlarının fiyatlarının düşmesi ve enerji nasılsın düşük olması nedeniyle ASIC topluyorlar.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Rus kripto madencilerinden ASIC cihazlara yoğun talep var
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!