Kanada’nın Manitoba eyaleti, yeni kripto madenciliği faaliyetlerini askıya aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kanada’nın Manitoba eyaleti, yerel şebekede aşırı miktarda enerji talebi oluşmasının önüne geçebilmek adına 18 aylık bir moratoryum çıkararak yeni kripto para madenciliği faaliyetlerini bir süreliğine askıya aldı. Yeni kripto madenciliği operasyonlarının, 18 ay boyunca şebekeye bağlanmasının engelleneceği ifade edildi. Fakat eyalette güncel olarak faaliyet gösteren 37 madencilik tesisinin, operasyonlarına sorunsuz bir şekilde devam edebileceği belirtildi. 

Aktarılan detaylara göre; kripto madenciliği yürüten şirketler, bir süre önce enerji maliyetlerinin uygun olması nedeniyle Kanada’ya akın etti. Manitoba’nın da Kanada’da Quebec’ten sonra en uygun elektrik maliyetlerine ev sahipliği yapan ikinci eyalet olduğu biliniyordu. 

Manitoba’nın Maliye Bakanı Cameron Friesen, konuya ilişkin açıklamasında mevcut 37 operasyona ek 17 kripto madencisinin daha yerel şebekeye bağlanma talebinde bulunduğunu ve bu ek madencilerin enerji taleplerinin toplam 371 megavat (MW) olacağını ifade etti. 371 megavatın, bu yılın başlarında faaliyete geçen Keeyask madencilik tesisinin üretim kapasitesinin yarısına karşılık geldiğinin de altı çizildi.  

ABD’nin New York eyaleti de benzer bir hamle yapmıştı

Öte yandan; ABD’nin New York eyaletinde kasım ayı başlarında yönetime gelen Vali Kathy Hochul da yakın zamanda, New York’ta kripto para madenciliğini kısmi olarak yasaklayan bir yasa önerisini imzalamıştı. Fosil yakıtlar kullanarak kripto madenciliği yapan ve iş kanıtı (PoW) modelini kullanan operasyonlar için 2 yıllık bir moratoryum çıkaran Hochul, böylece New York’u ABD’de bu tip bir hamle yapan ilk eyalet haline getirmişti. Yasa, fosil yakıtları kullanarak kripto madenciliği faaliyetleri yürüten kişi ve şirketlere 2 yıllık bir bekleme süresi belirleyerek eyalette madencilik operasyonlarını askıya almıştı.  

Benzer şekilde, New York da enerji kaynaklarının oldukça uygun maliyetli olması nedeniyle kripto madenciliği şirketleri için oldukça cazip bir bölge haline gelmişti.    

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kanada’nın Manitoba eyaleti, yeni kripto madenciliği faaliyetlerini askıya aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!