Şimdi de OKX’e transfer etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası FTX’in 11. Madde kapsamında iflas başvurunda bulunmasından yalnızca saatler sonra FTX ve FTX US’den 450 milyon doların üzerinde varlık çalan hacker, kara para aklamaya devam etmek için varlıkları transfer etmeye devam ediyor. 

FTX hacker’ını takip eden kripto analisti ZachXBT, Twitter’da bir gönderi paylaşarak FTX hacker’ının çaldığı varlıkların bir kısmını Bitcoin karıştırıcısı ChipMixer’ı kullandıktan sonra OKX borsasına transfer ettiğini söyledi. ZachXBT, neredeyse 4,1 milyon dolar değerinde 225 BTC’nin OKX’e gönderildiğini bildirdi. 

1/ Myself and @bax1337 spent this past weekend looking into the FTX attacker’s deposits to ChipMixer.

It appears they’ve likely been transferring a portion of the stolen FTX funds to OKX after withdrawing from CM

So far we’ve accounted for at least $4.1m (255 BTC) sent to OKX pic.twitter.com/C46JZWtktn

— ZachXBT (@zachxbt) November 29, 2022

ZachXBT’ye göre, FTX hacker’ı önce 20 Kasım tarihinde kripto paralar için köprü görevi gören bir protokol olan Ren Bridge’i kullandıktan sonra ilk olarak ChipMixer’a BTC yatırmaya başladı. ZachXBT, ayrıca analizlerinde ChipMixer’dan varlık alan adreslere ilişkin bir model gözlemlediğini belirtti. Kripto analistine göre, bu adreslerin her biri “CM’den para çekme,” ve “yüzde 50’sinin OKX’e transfer edilmesi” gibi aynı modeli takip ediyor. 

OKX borsasına yapılan para yatırma işlemlerinin ortaya çıkmasının ardından OKX yöneticisi, Twitter üzerinden bir paylaşımda bulundu. OKX yöneticisi, konuya ilişkin “OKX durumun farkında ve ekip cüzdan akışını araştırıyor” açıklamalarında bulundu. 

#OKX is aware of the situation, and the team is investigating the wallet flow.

— lennixlai.eth (OKX) (@LennixOKX) November 29, 2022

İlginizi çekebilir: Kripto borsası OKX rezerv kanıtı verilerini açıkladı 

Cointelegraph, 12 Kasım tarihinde söz konusu siber saldırının, FTX borsasının iflas başvurusunda bulunmasının hemen ardından gerçekleştirildiğini kaydetmişti. O sırada, boşaltılan 663 milyon dolardan yaklaşık 477 milyon doların çalındığından şüphelenilirken, geri kalanının FTX tarafından güvenli bir depoya taşındığına inanılıyor. 

Hacker, 20 Kasım’da ise elindeki Ethereum’ları (ETH) yeni cüzdan adreslerine transfer etmeye başladı.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Şimdi de OKX’e transfer etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!