Solana NFT Madenciliği 2022’nin Üçüncü Çeyreğinde Arttı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blok zinciri tabanlı bir veri analizi sağlayıcısı olan Messari, SOL (Solana) NFT ekosisteminin 2022’nin üçüncü çeyreğinde muazzam bir şekilde büyüdüğünü bildirdi. ikinci çeyrekte, yeni NFT’lerde %46,4’lük bir artış oldu. Üçüncü çeyrekte, ikinci çeyreğe göre %19,3’lük bir artış gerçekleştirdi. Ayrıca bir önceki yıla göre ihraç edilen hacmin 8,5 katından fazla olan sekiz milyondan fazla sertifika ihraç edilmiştir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Solana’nın NFT Ekosistemi Büyümeye Devam Ediyor

Solana, kripto para borsası FTX’in çöküşü nedeniyle kötü etkilenen kripto paralar arasında yer aldı. Bununla birlikte Messari’ye göre NFT’leri bu yıl büyük ilgi görüyor.

NFT ekosistemi 2021’den beri hızlı bir şekilde büyüyor. 2022’nin ikinci çeyreğinde Solana NFT’leri, birinci çeyreğe göre %46,4’lük bir büyüme oranı kaydetti. Ayrıca üçüncü çeyrekte, çeyrek bazda (QOQ) %19,3 büyüdü.

Solana, NFT’leri ve DeFi uygulamalarını araştırmak için en popüler ağlardan biridir. Bu ekosistem, ikincil satış hacminde artık yalnızca Ethereum’dan sonra ikinci ve aradaki farkı daraltıyor. Ağın en büyük pazar yeri olan Magic Eden’in öncülük ettiği NFT ekosistemi, yaratıcı topluluğa verdiği önem, basit araçlara erişilebilirlik ve uygun benzin ücretleri nedeniyle hesaba katılması gereken bir güç haline geldi.

Solana, FTX Krizinin Ardından %50+ Değer Kaybından Sonra Hayatta Kalabilecek mi?

Kasım 2021’de en yüksek seviyesi olan 259$’a ulaştığından beri, SOL token değeri önemli ölçüde düştü. Artık herkes Solana’nın FTX-Alameda fiyaskosuna dayanıp dayanamayacağına odaklanmıştır. Sam Bankman Fried, Solana ekosistemini beğendi ve bu ekosistemde aktif rol aldı. Bu da ona büyük yatırımlar yapmasını sağladı. Düşük ücretleri, hızı ve ölçeklenebilirliği nedeniyle Solana, kripto alanındaki en hızlı büyüme oranlarından birine sahipti. Ağı güvenilmez olmasına ve birçok sunucu kesintisine yol açmasına rağmen, dApps ve yatırımcı çekmektedir.

Toplam SOL token arzının yaklaşık %11’i Alameda ve FTX tarafından tutulmuştur. Bu, kabaca 58 milyon SOL tokenini temsil ediyor. İflas dosyalama sürecinde, bu tokenlerden kaçının halihazırda terk edildiği, kaç tanesinin boşluklar, kilitlenme süreleri ve borsaya yapılan en son saldırı nedeniyle yasal işlemlere tabi tutulacağının belirlenmesi gerekiyor.

FTX’e olan bu bağlantı, FTX çöküşünün kurbanlarına geri ödeme yapmak için SOL’un boşaltılması anlamına gelebileceğinden, kesinlikle ağın genel performansını etkileyecektir. Solana ekosistemi, bir milyar dolar değerinde SOL atması beklenen son EPOCH 370 gibi FUD’lar nedeniyle şimdiden büyük ölçüde değer kaybeden token ile zaten zor durumda.

DefiLlama’ya göre Solana’nın TVL’si Kasım 2021’de 10 milyar dolarlık zirveye ulaştıktan sonra şu anda yalnızca 300 milyon dolar civarında. Bu tür rakamlar, ağın son boğa döngüsünden bu yana en kötü durumda olduğunu gösteriyor. Ancak ekosisteminin NFT’ler gibi bazı bölümleri iyi performans gösterdiğinden hayatta kalıp kalamayacağını belirlemek zordur.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Solana NFT Madenciliği 2022’nin Üçüncü Çeyreğinde Arttı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!