Alameda Research ile gizli anlaşması ortaya çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İflas eden kripto para borsası FTX ile her geçen gün yeni ifşalar ortaya çıkmaya devam ediyor. Sektörde yankı uyandıran son haber ise FTX borsası ile kardeş şirketi Alameda Research arasındaki gizli anlaşma oldu. 

Görünüşe göre diğer tüm borsalar gibi FTX de yasal para işlemlerini işlemek için bir bankacılık ortağı bulamadı, çünkü bankalar düzenleyici netlik eksikliği sebebiyle kripto borsalarıyla bağlantı kurma konusunda bir adım geride durdu. Bununla birlikte FTX’in, işlemlerini gerçekleştirmek için kardeş şirketinin bankacılık hesaplarını kullanarak bu sorunun üstesinden geldiği ortaya çıktı.

FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried, Vox ile gerçekleştirdiği bir sohbette borsanın müşteri mevduatlarını havale yapabilmek için Alameda Research’ün bank hesaplarını kullandığını doğruladı. Hatta bazı müşterilerden Alameda aracılığıyla bankacılık ortaklığı bulunan fintech bankası Silvergate Capital’a havale yapmaları istendiği kaydedildi. 

FTX ile Alameda Research arasındaki müşterilerin fonları hakkındaki fikir ayrılığı ise iki şirket içinde kötü bir şekilde sonlandı. Bankman-Fried, FTX’in müşteri varlılarıyla kumar oynamamış olsa bile, bu fonları Alameda’ya transfer ettiğini söyledi. Eski CEO, Alameda’nın kredilere sahip çıkabilecek kadar yeterli teminatının olduğunu düşündüğünü belirtti.  

SBF’nin müşterilerin fonlarının kötüye kullanılmasıyla ilgili iddiaları zaman zaman değişiklik gösterdi. İlk zamanlarda Bankman-Fried, FTX ve Alameda’nın birbirinden bağımsız kuruluşlar olduğunu iddia etmişti. Eski CEO, daha sonrasında ise müşteri fonlarının güvende olduğuna ilişkin yatırımcılara güvence vermişti. Ancak daha sonrasında SBF, yatırımcılara verdiği güvenceyle ilgili ‘tweet’ini sildi. 

İlginizi çekebilir: BlockFi iflas başvurusunda bulundu 

Bankacılık açıklarının kötüye kullanıldığına ilişkin iddialar, geçtiğimiz hafta FTX’in, iflas etmiş olan kardeş şirketi Alameda aracılığıyla kırsal bankanın bir üst şirketi olan FBH’ye Mart 2020’de 11,5 milyon dolarlık bir yatırım yaptığı haberlerinin gelmesiyle ortaya çıktı. Pek çok kişi kırsal bankaya yapılan yatırımın bankacılık lisansı alma gerekliliklerinin üstesinden gelmek için yapıldığını iddia etti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Alameda Research ile gizli anlaşması ortaya çıktı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!