Kripto paralarda ‘FAİZ’ ve ‘Tether’ sorgusu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Piyasaların genelinde faizler genel düzeyi, resesyon korkuları ve enflasyon maddeleri ana gündemde takip edilirken, Çin’de iki hafta önce 600 civarı oluşan günlük COVID vaka sayısı 40.000 üzerine çıkarak korkuyu tetikliyor ve risk iştahına zarar veriyor. Öyle ki risk iştahındaki düşüş nedeniyle hafta başı erken saatlerde satıcılı bir Asya & Amerika piyasası izliyoruz. Ağır vaka sayısının az olması nedeniyle şimdilik korku top seviyelere çıkmadı ancak yakından izlenmeye devam ediyor.

Bir çok majör verinin yer aldığı haftanın programında aynı zamanda FTX’in yankıları ve sektör içindeki güven unsurları da tartışılacak ki örneğin Tether rezervleri… Bu nedenle kripto paralarda henüz işlerin yolun girebilmesi için zaman var ki hala kısa vadelerde trading işlemleri sürüyor. Düşünün ki ABD tahvillerinin yüzde 4 getiri sağladığı bir dönemde AAVE gibi platformlar yüzde 2-3 aralığında staking faizi veriyor. 

Tether (USDT) piyasası için en büyük 10 kredi platformu.

Bu durum ne yatırımcısı olursa olsun matematik eşliğinde kripto para yatırımlarına yönelik para girişlerini engelliyor. FTX borsasının ‘bulaş’ etkisi henüz net bir biçimde bilinmediği için yarın çıkabilecek her türlü gelişmeye de açık olmamız ve risk yönetimi yapmamız gerekiyor.

Bu hafta bizler için önemli olan verileri sadeleştirip özetlemeye çalıştım. Öncelikle bir göz atalım,

Pazartesi

17:00 ECB Başkanı Lagarde Konuşması 

19:30 3 ve 6 aylık bono ihaleleri (ABD)

20:00 Bullard ve Williams konuşmaları (ABD)

Çarşamba

4:30 Çin PMI Verileri

13:00 Euro Bölgesi TÜFE

16:15 ADP istam değişimi (ABD)

16:30 ABD GSYH

18:00 İkinci El Konut Satışları (ABD)

21:30 Fed Başkanı Powell Konuşması

Perşembe

16:30 PCE Verileri (kişisel tüketim harcamaları) (ABD)

Cuma

16:30 Tarım Dışı İstihdam ve Ortalama Saatlik Ücretler Verileri (ABD)

18:15 Fed Evans Konuşması

Önceki hafta açıklanan TÜFE verileri yüzde 8,1 beklentiye rağmen yüzde 7,7 açıklanması ie Fed’in 14 Aralık’a ilişkin beklentileri FOMC tutanaklarından önce fiyatlanmaya başlamıştı. Mevcut durumda istihdam piyasasında işsizlik oranında artış ve ücretlerde enflasyon altında artış beklenirken, toplantıya 16 gün kala piyasada 50bp faiz artışı bekleyenlerin oranı yüzde 72,5 olasılıkla fiyatlanıyor. Fed endişeleri bir süre duraklarken, Çarşamba akşamı Powell’ın konuşması bu resmi biraz daha netleştirecek. 

Bitcoin ve altcoin piyasasına ‘satıcılı’ yaklaşımımı sürdürüyorum. Bu nedenle Bitcoin ya da altcoinlerde yükselişleri short ya da pozisyon kapatma olarak değerlendirirken, yatırımcılara bir süre bu kripto para ticaretini BUSD ya da BTC bazında paritelerde yapsalar fena olmaz diyor, herkese iyi haftalar diliyorum.

Bitcoin/USDT paritesinin 2 saatlik mum grafiği (Binance). Kaynak: Tradingview

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto paralarda ‘FAİZ’ ve ‘Tether’ sorgusu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!