FTX olayı kriptoya büyük zarar verecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ripple’ın APAC Politika Direktörü, FTX’in çöküşünün kripto alanına epey zarar verebileceğini söylerken, sektörün dikkatini “gerçek kullanışlılığa” çevirmesi halinde zamanın testinden geçmesi gerekeceğini belirtti.

Rahul Advani, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada FTX olaylarının kripto düzenlemeleri konusunda daha fazla incelemeyle sonuçlanacağını söyledi. Advani’ye göre devletler ise kripto ve blockchain teknolojisine bakışlarını yeniden değerlendirecek.

“FTX’in çöküşü kripto alanına büyük zarar verecek. Bu durum düzenlemelere netlik kazandırılması gerekliliğini bir kez daha vurguluyor.”

Advani, kripto sektörüne olan güveni tazelerken tüketicileri korumak için ileriye dönük ve “esnek” düzenlemelere ihtiyaç olduğunu düşünüyor.

“[Bu düzenlemeler] tüketici koruması için sağlam önlemler içermeli fakat ayrıca ticaret yapan kripto şirketlerinin yönelttiği farklı riskleri de dikkate almalı.”

Advani, “Görmek istemediğimiz şey ise sektörde inovasyonun önüne engeller koyabilecek, düşünmeden verilen tepkiler” diye ekledi.

FTX skandalının patlak vermesinin ardından dünya genelinden bazı düzenleyiciler, kripto düzenlemelerini geliştirme sözü verdi.

Avustralya hükümeti kripto için yasal çerçeve oluşturma sözünü yinelerken, Uluslararası Para Fonu (IMF) ise dünyanın en hızlı büyüyen kripto piyasalarından Afrika’da düzenlemelerin artırılacağını duyurdu.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) Üyesi Summer Mersinger ise kripto düzenlemeleri konusunda harekete geçmenin vaktinin geldiğini söyledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX olayı kriptoya büyük zarar verecek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!