Elon Musk Twitter 2.0 planlarını açıkladı, Dogecoin (DOGE) yüzde 20 arttı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyarder girişimci Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter’a ödemeleri entegre etmeyi planladığını doğruladı. Musk’ın desteklediği şaka temalı kripto para Dogecoin (DOGE) ise kısa süreliğine yüzde 20 değer kazandı. 

Twitter’ın yeni CEO’su 27 Kasım’da 119,2 milyon takipçili Twitter hesabı üzerinden sosyal medya platformuna ilişkin planlarını açıkladı. Musk, aynı zamanda Twitter şirket konuşmalarına ilişkin slaytlar da paylaştı. 

Slides from my Twitter company talk pic.twitter.com/8LLXrwylta

— Elon Musk (@elonmusk) November 27, 2022

Elon Musk, her ne kadar Twitter’da Dogecoin hakkında bir yorumda bulunmasa da bu durum DOGE yatırımcılarını, kripto paranın bir şekilde Twitter ile ilgili bir ilişkisi olabileceği konusunda umutlandıklarını gösteriyor. 

Payments in Dogecoin? @elonmusk #doge pic.twitter.com/DVn93nfdeg

— Gail Alfar (@GailAlfarATX) November 27, 2022

CoinGecko’dan alınan verilere göre DOGE fiyatı, Musk’ı ‘tweet’inden birkaç saat sonra 0,089 dolar seviyelerinde işlem görürken yüzde 20 değer kazanarak 0,107 dolara kadar yükseldi. Dogecoin, haberin çevrildiği yayın saati itibarıyla da 0,093 dolar seviyelerinden alıcı bulmaya devam ediyor. 

Öte yandan Musk’ın Twitter 2.0 vizyonunun bir parçası olarak listelenen diğer planlar arasında, eğlence olarak reklamcılık, video, şifreli DM özellikleri, daha uzun karakterden oluşan ‘tweet’ler ve yeniden başlatılan mavi tik bulunuyor. 

Musk’ın paylaşmış olduğu Twitter iş konuşması slaytları, ünlü milyarderin sosyal medya platformunu satın alması şimdiden büyük etki yarattığını ortaya koyuyor. Verilere göre, sosyal medya platformunun yeni kullanıcı kayıtları ve kullanıcı aktif dakikaları açısından tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak yüzde 86 artış gösterdi.  

Geçtiğimiz ekim ayında, teknoloji blog yazarı Jane Manchun Wong, paylaştığı bir Twitter gönderisinde şirketin kripto para yatırma ve çekme işlemlerini destekleyen bir cüzdan prototipi üzerinde çalışmaya başladığını açıklamıştı. Bu açıklamalar ise sosyal medya platformunun kripto cüzdanlarına ilişkin planlarını su yüzüne çıkardı. Bununla birlikte DOGE fiyatı o tarihlerde yüzde 40 değer kazanmıştı. 

İsviçre merkezli blokzincir donanım şirketi Jelurida’nın kurucu ortağı Lior Yaffe kısa süre önce Cointelegraph ile gerçekleştirdiği bir röportajda, Elon Musk’ın Twitter’a Dogecoin’i entegre etmesinin akıllıca bir hamle olmayacağını belirtti. Yaffe, konuya ilşkin şu açıklamalarda bulundu:

“Twitter’a ödeme sistemlerini entegre etmeyi başarsalar bile, güvenlik, gizlilik, akıllı sözleşmeler ve ölçeklendirme açısından Dogecoin’den çok daha iyi blokzincir çözümleri sunmuş olurlar.” 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Elon Musk Twitter 2.0 planlarını açıkladı, Dogecoin (DOGE) yüzde 20 arttı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!