Cardano tabanlı akıllı sözleşmelerin sayısı yüzde 300 arttı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cardano blokzincirin akıllı sözleşme platformu Plutus’taki akıllı sözleşme sayısı, sene başından bu yana yüzde 300 arttı. Söz konusu sayı, 26 Kasım 2022 tarihi itibarıyla 3 bin 791’e ulaştı. 1 Ocak 2022 tarihinde ise bu sayı 947’ydi. Yılın başından bu yana, Plutus’a 2 bin 844 akıllı sözleşme daha eklendiği kaydedildi.  

Aktarılan detaylara göre; Cardano, sene başından bu yana ağın gelişimini hızlandırmayı ve işlevselliğini artırmayı amaçlayan bir dizi yenilik getirdi. Akıllı sözleşme sayısındaki artış, bu geliştirme çalışmalarını takip etti. Bununla birlikte; popüler blokzincir, yakın zamanda Plutus dApp (Merkeziyetsiz Uygulama) kaynak sayfasını geliştiricilerin beğenisine sundu. Sayfa, yazılıma yeni başlayan kişilerin merkeziyetsiz uygulamalar hakkında bilgi edinmesini ve geliştiricilerin Plutus akıllı sözleşmelerini kullanarak merkeziyetsiz uygulamalar oluşturmayı öğrenmesini mümkün kılıyordu. 

Akıllı sözleşme sayısındaki artış, Vasil yükseltmesinden sonra ivme kazandı

Öte yandan; Plutus’daki akıllı sözleşme sayısında görülen artış, özellikle 22 Eylül’de başarıyla gerçekleştirilen Vasil hard fork yükseltmesinin ardından ciddi bir ivme kazandı. Gerçekleştirilen yükseltme; ağ ölçeklenebilirliğini iyileştirmeyi, işlem hızını artırmayı ve işlem maliyetlerini azaltmayı hedefliyordu.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Cardano tabanlı akıllı sözleşmelerin sayısı yüzde 300 arttı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!