Aave belirli kredi piyasalarını geçici olarak dondurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkeziyetsizlik likidite protokolü Aave, piyasa manipülasyonu girişimiyle sonuçlanabilecek dalgalanma risklerini önlemek için 17 token’ın kredi piyasalarını geçici olarak askıya aldı.

Söz konusu kredi piyasaları, Aave yönetişim üyelerinin dalgalanması yüksek ve likiditesi düşük varlıkları geçici olarak dondurma yönünde oy vermesinden hemen sonra donduruldu. Kredi piyasaları durdurulan varlıkları arasında Yearn.finance (YFI), Curve Finance (CRV), 0x (ZRX), Decentraland (MANA), 1inch (1INCH), Basic Attention Token (BAT), Enjin (ENJ), Ampleforth (AMPL), DeFi Pulse Index (DPI), RENFIL, Maker (MKR) ve xSUSHI bulunuyor.

Protokol, bunların haricinde şu stablecoin’leri de askıya aldı: sUSD, Pax Dollar (USDP), Liquidity USD (LUSD), Gemini Dollar (GUSD) ve RAI. Dondurulma işleminin ardından kullanıcılar, bu varlık cinsinden kredi alamayacak veya protokole bu varlıkları yatıramayacaklar.

Teklif ile Aave v2 için riskin azaltılması ve v3’e nihai geçişe teşvik edilmesi amaçlanıyor. Teklifte ayrıca topluluk üyelerinin risk toleransının şu anda daha düşük olduğu belirtildi. Teklifin yazarları, piyasaları listelemeden kaldırmanın veya yeniden listelemenin seçilebileceği bir sonraki adımın likidite ve kullanım düzeyine dayalı olacağını açıkladı.

Yönetişim teklifi, CRV’e USD Coin (USDC) teminatı kullanılarak düzenlenen ve başarısız olan 60 milyon dolarlık saldırı girişimi sonrası sunuldu. Saldırı girişimi, merkeziyetsiz protokolün likidite seviyelerinin farklı hesaplanması nedeniyle başarısız oldu. Yine de projeye katkıda bulunanlar, benzer girişimlerin bir daha tekrarlanmasını önlemek istiyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Aave belirli kredi piyasalarını geçici olarak dondurdu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!