Bitcoin madenciliği geliri iki yılın en düşük seviyesinde

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) madencilerinin geliri, zayıf piyasa performansı ve giderek artan ağ zorluğunun ortasında iki yılın en düşük seviyesine geriledi. Bununla birlikte geçen ay Bitcoin hash oranındaki devam eden düşüş, madencilerin kayıpları telafi etmesine olanak sağladı.

ABD doları cinsinden toplam Bitcoin madenciliği geliri, yani blok ödülleri ve işlem ücretleri, 11,67 milyon dolara düştü. Bu rakam en son 2 Kasım 2020’de, Bitcoin fiyatı 13.500 dolar civarındayken görülmüştü.

Bitcoin’in 16.500 dolar civarındaki mevcut piyasa fiyatı, madencilik gelirinde bariz bir artışa işaret ederken, daha fazla madencilik zorluğu ve yükselen enerji fiyatları gibi faktörler ise dolar bazında daha düşük gelirlerin ortaya çıkmasına katkıda bulunuyor.

Tüm bunların yanı sıra bir Bitcoin bloğu çıkarmanın zorluğu tüm zamanların en yüksek seviyesine denk gelen yaklaşık 37 trilyona yükseldi ve bu rakam, Bitcoin madencilerini rekabetçi kalabilmek için daha fazla enerji ve hesaplama gücü harcamaya zorladı.

Bununla birlikte, son üç ayda Bitcoin ağının hash oranı istikrarlı bir düşüş kaydetti. Hash oranı, 31 Ekim 2022’de kaydettiği tüm zamanların en yüksek 316,7 EH/sn’den, yüzde 28,6 düşüşle saniyede 225,9 exahash (EH/s) seviyesine geriledi.

Hash oranı, Bitcoin ağını çifte harcama saldırılarından korumaya yardımcı olan bir güvenlik ölçüsüdür. Daha geniş bir çerçeveden bakıldığında ise topluluk tarafından alınan geçici önlemler arasında, daha ucuz madencilik donanımının edinilmesi ve enerji fiyatlarının düşük olduğu yargı bölgelerine yeniden yerleşim gibi unsurlar yer alıyor.

Diğer taraftan New York belediye başkanı Eric Adams ise New York’u bir kripto merkezi yapma hedefinin, kripto madenciliğiyle ilgili çevresel maliyetleri azaltmaya yönelik eyalet çapındaki çabalarla birleştirilebileceğine inanıyor.

Adams, şehrin kripto sektörü gelişimi ve yasal ihtiyaçlar arasında bir denge kurması için milletvekilleriyle birlikte çalışacağını açıklarken, “Destek veren ve endişeli olan milletvekilleriyle beraber çalışacağım ve harika bir buluşma noktasına geleceğimize inanıyorum,” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin madenciliği geliri iki yılın en düşük seviyesinde
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!