Alameda Research, iflas başvurusu öncesinde 204 milyon dolar para çekti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blokzinciri firması Arkham Intelligence’ın 25 Kasım’daki analize göre Alameda Research, iflas başvurusunda bulunmadan önce FTX.US’ten 200 milyon doların üzerinde para çekti.

Arkham, paylaştığı bir Twitter dizisinde FTX’in kardeş şirketi Alameda Research’ün çöküşten önceki son günlerde FTX.US’in sekiz farklı adresinden, çoğu stablecoin olmak üzere çeşitli kripto varlıklarında 204 milyon dolar çektiğini açıkladı.

Arkham analysed flows from FTX US in the final few days before the collapse, finding that Alameda withdrew the most funds, at $204M.

Below is a diagram of withdrawals to Arkham-identified entities from FTX US.

n.b. this thread regards FTX US assets only, not FTX International. pic.twitter.com/QFPVlVIWhO

— Arkham | Crypto Intelligence (@ArkhamIntel) November 25, 2022

Çekilen fonların 116 milyon dolarına denk gelen yüzde 57,1’i, Tether (USDT), USD Coin (USDC), Binance USD (BUSD) ve TrueUSD (TUSD)’nin de dahil olduğu ABD dolarına sabitlenmiş stablecoinlerden oluşuyordu. Arkham’ın analizi ayrıca fonların 49,49 milyon dolarına denk gelen yüzde 24,2’sinin Ether (ETH)’de, ayrıca 38,06 milyon dolarlık yüzde 18,7’sinin ise Wrapped Bitcoin’de (wBTC) olduğunu gösterdi.

Arkham, “Geri çekilen wBTC, Alameda WBTC cüzdanına gönderildi ve ardından tamamı BTC Blockchain’e köprülendi” dedi ve aktarılan 204 milyon doların 142,4 milyon dolara denk yüzde 69’unun, uluslararası FTX’e ait cüzdanlara gönderildiğini sözlerine ekledi.

Aktarılan Ether’in 35,52 milyon doları FTX’e ve 13,87 milyon doları da büyük bir aktif trader cüzdanına gönderildi. Firma, ETH’deki yaklaşık 14 milyon doların, bir alım satımın parçası olarak mı yoksa Alameda içinde dahili bir fon transferi olarak mı 0xa20’ye gönderilip gönderilmediğinin bilinmediğini belirtti.

Ayrıca rakip kripto para borsası Binance’e da 10,4 milyon dolar daha gönderildi.

FTX’in yeni CEO’su John Ray III, ABD Delaware Bölgesi İflas Mahkemesine ilk iflas başvurusunda bulunurken, mevcut durumu kurumsal kariyerinde gördüğü en kötü durum olarak tanımlayarak, kurumsal kontrollerin tamamen başarısız olduğunu ve güvenilir finansal bilgilerin yokluğunu vurguladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Alameda Research, iflas başvurusu öncesinde 204 milyon dolar para çekti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!