FTX krizinin bardağı taşırması, Gary Gensler’ı hedef tahtası galine getirdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzenlemelerin genellikle vatandaşların kötü niyetli aktörlerden korunmak için var olduğuna inanılıyor. Ancak son bir yıl içerisinde kripto endüstrisinde FTX, Celsius, Voyager ve Terra’da (LUNA) meydana gelen çöküş ve iflaslar ile birlikte ABD’nin düzenleyici görevi sorgulanmaya başlanmış durumda.

ABD kongre üyesi Tom Emmer, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’ın kripto ekosistemindeki stratejileriyle ilgili endişeleri ortaya çıkardı. 

Tom Emmer, Gary Gensler’ın kripto denetimlerine ilişkin gelişigüzel ve tutarsız yaklaşımlarına karşı hep düşüncelerini duyuran bir figür olarak biliniyor. Kongre üyesi, 16 Mart tarihinde Gensler’in raporlama taleplerinin aşırı ağır ve boğucu bir yenilik olduğuna inanan çok sayıda kripto ve blokzincir şirketinin yardım için ofislerine akın ettiğini açıkladı. 

We are even more concerned now as we’ve seen his strategy miss Celsius, Voyager, Terra/Luna– and now FTX.

— Tom Emmer (@RepTomEmmer) November 25, 2022

Emmer, daha önce SEC’den Paperwork Reduction Act of 1980 yasasının standartlarına uymasını istedi. Paperwork Reduction Act of 1980, federal hükümetin özel şirketlere ve vatandaşlara kıldığı yükümlülüklerin toplam evrak yükünü azaltmak için tasarlanan bir yasadır. 

Emmer, ayrıca kongrenin SEC’in gözetim gündemiyle ilgili ayrıntıları ilerici yayınlardan öğrenmek zorunda kalmaması gerektiğini vurguladı. Kongre üyesi, Gensler’ın Finansal Hizmetler Komitesi önünde halka açık bir şekilde vereceği ifadeyi dört gözle beklediğini ekledi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX krizinin bardağı taşırması, Gary Gensler’ı hedef tahtası galine getirdi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!