Özbekistan ilk defa iki kripto şirketine lisans verdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özbekistan, 2023 yılında yeni kripto para düzenleyici çerçevesini benimsemeye hazırlanıyor. Özbek düzenleyiciler ise yerel kripto hizmet sağlayıcılarına düzenleyici onay vermeye başladı. 

17 Kasım’da yayınlanan bir duyuruya göre, Özbekistan’ın büyük kripto para piyasası gözlemcisi The National Agency for Perspective Projects (NAPP), ülkenin ilk kripto lisansını verdi.  

Özbekistan’ın ilk verdiği lisanslar, Crypto Trade NET LLC ve Crypto Market LLC olmak üzere iki kripto mağazasına kripto hizmetleri sağlamaları için resmi olarak yetki vermiş olacak. 

NAPP’in elektronik lisans kayıtlarından alınan bilgilere göre hem Crypto Trade NET hem de Crypto Market merkezi Özbekistan’ın başkenti Tashkent’te bulunuyor. Alınan verilere göre Crypto Market tek kurucusunun ve hissedarının Kamolitdin Nuritdinov olduğu kaydedildi. Ayrıca, Crypto Trade NET’in kurucu ve hissedarının ise Behzod Achilov olduğu bildirildi. 

Bununla birlikte iki şirketin de haberin çevrildiği yayın saati itibarıyla resmî web sitesi bulunmuyor. 

Duyuruya göre NAPP, iki şirkete de lisansı geçtiğimiz nisan ayında cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile verdi. 

Özbek düzenleyicileri tarafından yapılan açıklamalarda, “Söz konusu kripto marketleri, vatandaşların daha kolay bir şekilde kripto varlıkları alıp satması için tasarlandı” ifadeleri kullanıldı. 

“Düzenleyici kurum vatandaşları mümkün olduğunca dikkatli olmaları ve Özbekistan sınırları içerisinde hizmet sunmak için lisans almamış elektronik platformların, kullanılmaması konusunda uyarıyor.” 

Özbekistan’ın iki kripto marketine lisans verdiği haberi, hükümetin kripto alım satım hizmetleri sunma için lisansının bulunmaması nedeniyle bir dizi kripto para borsasını engellemesinden kısa bir süre sonra geldi. 

İlginizi çekebilir: Rusya, ulusal kripto para borsası başlatmaya hazırlanıyor 

Özbekistan tarafından gerçekleştirilen engelleme, Binance ve Huobi gibi devleri etkiledi. Ancak, kullanıcıların VPN hizmetleri yardımıyla web sitelerine erişmeye devam edebildiği bildirildi.  

Öte yandan Özbekistan tarafından verilen son iki lisans, ülkenin aktif olarak birkaç ay içerisinde yeni düzenleyici çerçeveyi benimsemeye hazırlandığı dönemde geldi. Özbekistan’ın, 1 Ocak 2023 itibarıyla vatandaşlara yalnızca lisanslı kripto para şirketleri tarafından hizmet sağlanmasına izin vermesi bekleniyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Özbekistan ilk defa iki kripto şirketine lisans verdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!