FTX’in bir ABD bankasındaki hissesi, bankacılık açıklarıyla ilgili endişeleri artırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası FTX’in iflas işlemleri, borsanın pek çok yeni etik olmayan uygulamalarını ortaya çıkardı. Washington kırsalındaki en küçük ABD bankalarından birindeki hissesine ilişkin son gelen açıklama, borsanın bankanın faaliyetleri ve bankacılık boşluklarından yararlanarak kötüye kullandığı iddiasıyla ilgili yeni endişelere yol açtı. 

Washington’daki yeni ismiyle Moonstone devlet bankası ABD’dedi en büyük bankalar arasında 26’ıncı sırada yer alıyor. Moonstone devlet bankası’nın yalnızca tek bir şubesi ve 3 çalışanı bulunuyor. The New York Times’ın bildirisine göre, FTX, iflas etmiş olan Alameda adlı kardeş şirketi aracılığıyla kırsal bankanın bir üst şirketi olan FBH’ye Mart 2020’de 11.5 milyon dolarlık bir yatırım yaptı. Raporlara göre, Alameda yatırımı bankanın 5,7 milyon dolarlık değerinin iki katından fazlaydı. 

FTX’in Moonstone’daki mülkiyeti, pek kişiye göre ABD’de bir bankacılık lisansına sahip olma gerekliliklerini atlamak için yapılan bir hamle. 

Bir Reddit kullanıcısı, bankacılık lisansı almanın pek çok sorumluluk ve çaba gerektirdiğini söyledi. Bu yüzden de küçük bankalar hep FTX’in de yaptığı gibi gizli kapalı işler için kullanılır” ifadelerini kullandı. 

Başka bir kullanıcı ise, banka açıklarının köye kullanılmasının fark edilmesi ve düzenleyici netlik eksikliğine işaret etti. Öte yandan kullanıcı Sam Bankman-Fried’ın siyasi bağlantılarının da anlaşmada rol oynayabileceği tahminlerinde bulundu ve ekledi:  

“SBF’nin pek çok politik bağlantıları göz önüne alındığında, söz konusu bankacılık lisansını sebepsiz yere alması beni şaşırtmaz.” 

FTX’in ABD bankasındaki bulunan hissesinin yanı sıra, kripto topluluğunun daha fazla dikkatini çeken şey, kırsal bankanın ana şirketi FBH ile şu anda kripto pazarındaki en büyük stablecoin ihraççısı olan başka bir kripto varlığı olan Tether arasındaki bağlantı oldu. 

Related: How does the FTX collapse affect Dubai’s crypto ecosystem?

FBH’nin başkanı, müşteri listesinde hem Tether hem de Alameda bulunan Deltec Bank’ın da başkanı olan Jean Chalopin’dir. FBH, 2020’de bankayı satın aldıktan sonra, bankanın kripto paralarla ilgili işlemleri kolaylaştırmak için kurulmasından yaklaşık 100 yıl sonra Federal Rezerv onayına başvurdu. Banka, Haziran 2021’de Federal onay aldı ve dokuz ay sonra FTX, artık Federal Rezerv onayıyla donatılmış olan kırsal bankaya yatırım yaptı. 

Tether ve FTX/Alameda arasındaki bankacılı bağlantısı ise Tether’in bir süredir rezervleri konusunda denetim ve inceleme altında olduğundan kripto topluluğundaki endişeleri körükledi. Son olarak Tether, çeviri yayın saati itibarıyla Cointelegraph’ın yorum talebine yanıt vermedi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX’in bir ABD bankasındaki hissesi, bankacılık açıklarıyla ilgili endişeleri artırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!