Rusya, ulusal kripto para borsası başlatmaya hazırlanıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rus meclis üyeleri, ulusal kripto para borsası başlatmak için yasal değişiklikler üzerinde çalışmalar düzenliyor. Ulusal kripto para borsasının başlatılmasına ilişkin çalışmaların, ülkedeki kripto düzenlemesi konusunda uzun bir anlaşmazlık geçmişine sahip olan hem Maliye Bakanlığı hem de Rusya Merkez Bankası tarafından desteklendiği bildirildi. 

Rusya’nın yerel basını tarafından 23 Kasım tarihinde yayınlanan bir bildiriye göre, Rus parlamentosunun alt meclisi olan Duma üyeleri, piyasadaki paydaşlarıyla birlikte ülkenin mevcut “Dijital Finansal Varlıklar Kakkında” düzenlemesindeki değişikliklerle ilgili görüşmelerde bulunuyorlar. Bununla birlikte ulusal kripto borsası için yasal çerçeveyi belirleyecek değişikliklerin önce merkez bankasına sunulması bekleniyor. 

Duma’nın Finansal Politika Komitesi’nden Sergey Altuhov, bu tarz önlemlerin mali açıdan hassasiyetinin önemini vurguladı ve ekledi: 

“Kripto paraların var olduğunu inkâr etmek hiç mantıklı değil. Esas sorun bu varlıkların devlet düzenlemelerinin dışında büyük bir alanda kendi başlarına faaliyet göstermeleridir. Bunlar federal bütçelerde kaybedilen vergi gelirlerinin milyarca rublesidir.” 

Duma’nın Finansal Piyasa Komitesi başkanı Anatoly Aksakov, geçtiğimiz haziran ayında Moskova Borsası’nın bir parçası olarak Rusya’da ulusal bir kripto borsasının başlatılabileceğini öne sürmüştü. Moskova borsası eylül ayında ise dijital finansal varlıkların alım satımlarına imkân tanımak için merkez bankası adına yasa tasarısı sunmuştu.  

İlginizi çekebilir: Rusya Merkez Bankası kriptoların finansal sistemdeki yerini inceliyor 

Kasım ayının başlarında Duma’ya, kripto para madenciliğini ve madenciliği yapılan kripto varlıkların ticaretini yasal hale getirecek bir yasa tasarısı sunuldu. Yapılan açıklamalara göre tasarı, kripto para satışları için bir Rus platformu oluşturacak, ancak yerel madencilerin de yabancı platformları kullanmasına izin verilecek. İkinci bir durumda ise Rus para birimi kontrolleri ve düzenlemeleri alım satım işlemleri için geçerli olmayacağı, ancak bu işlemlerin Rus vergi dairesine bildirilmesi gerektiği kaydedildi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Rusya, ulusal kripto para borsası başlatmaya hazırlanıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!