Binance CEO’sunun Coinbase hakkındaki sildiği Twitter gönderisi yankı uyandırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ), 22 Kasım tarihinde Twitter’da kripto borsası Coinbase ile ilgili paylaşımda bulunduğu gönderilerin ardından borsa ‘Trending’ kategorisine girdi. Zhao geçtiğimiz gün Coinbase’in Bitcoin (BTC) varlıklarıyla ilgili bir ‘tweet’ paylaşmıştı. 

CZ’nin daha sonrasında sildiği ‘tweet’te, “yahoo finance makalesine ilişkin bir linke gönderme yaparak “Coinbase Custody, Grayscale adına 635.000 BTC tutuyor” ifadelerini kullandı. Zhao daha sonrasında, Bitcoinist’ten de alıntı yaparak “4 ay öncesinde Coinbase’in 600’den daha az Bitcoin’i vardı” dedi ve yalnızca yeni haberlerden alıntı yaptığını ve kendisine ait herhangi bir iddiada bulunmadığını açıkça belirtti. Ne var ki, Zhao’nun ‘tweet’i kripto topluluğu tarafından iyi karşılanmadı. 

CZ’nin silinmiş Twitter gönderisinin ekran görüntüsü.

Bundan kısa bir süre sonra Coinbase borsasının CEO’su Brian Armstrong, CZ’ye dolaylı yoldan yanıt verdi. Armstrong, paylaştığı Twitter gönderi dizisinde üçüncü çeyrek kazanç raporlarına göndermede bulunarak “Bir FUD durumu görürseniz, hatırlayın, varlıklarımız kamuya açıktır” ifadelerini kullandı. Coinbase CEO’su, şirketin 39,9 milyar dolar değerinde 2 milyon BTC’ye sahip olduğunu açıkladı. 

If you see FUD out there – remember, our financials are public (we’re a public company) https://t.co/ayzN0zaqgT

— Brian Armstrong (@brian_armstrong) November 22, 2022

Bunun üzerine CZ, paylaşımda bulunduğu gönderiyi silmeden önce, “Brian Armstrong, haberlerdeki rakamların yanlış olduğunu söyledi. Bir önceki ‘tweet’i sildim. Sektörde şeffaflığı artırmak için birlikte çalışalım.” ifadelerini kullandı. 

Brian Armstrong just told me the numbers in the articles are wrong. Deleted the previous tweet. Let’s work together to improve transparency in the industry.

— CZ Binance (@cz_binance) November 22, 2022

Piyasada son yaşanan olaylar ve Binance’in bu durumları kışkırtması göz önüne alındığında, kimileri CZ’ye imalı göndermelerde bulundu. Özetlenecek olursa, FTX’in son iki haftadır piyasada genel bir olumsuz etkilere yol açan likidite krizinin, birçok kişi tarafından, Binance CEO’sunun tweet’lerinin paniğe ve FTX token’larının toplu satışlarına neden olmasının ardından, tetiklendiğine inanılıyor. 

Dijital varlık araştırma şirketi Reflexivity Research’ün kurucu ortağı Will Clemente, Twitter’da “Changpeng Zhao’nun Coinbase’in BTC varlıklarıyla ilgili paylaşıp sildiği gönderi hoş bir görünüme sahip değildi. CZ’nin endüstriye koruma fikrini anlıyorum, ancak Zhao takas ve saklama cüzdanlarının ayrı olduğunu bilecek kadar da akıllıdır” açıklamalarında bulundu. 

That latest tweet CZ made about Coinbase’s Bitcoin holdings that he just deleted wasn’t a great look. I get the argument that he’s trying to protect the industry but CZ is more than smart enough to know that exchange and custody wallets are separate.

— Will Clemente (@WClementeIII) November 22, 2022

IBCgroup.io CEO’su ve kurucusu Mario Nawfal da CZ’nin Coinbase’e ilişkin paylaştığı ‘tweet’ hakkında “CZ, Coinbase gözetiminin Grayscale Trust adına 1’e 1 BTC tutmadığını mı ima ediyor???? Son ‘tweet’ine bakın. Daha önce hiç bu kadar endişelenmemiştim. Bu çok ciddi bir soru” yorumlarında bulundu. 

Is CZ implying Coinbase custody does NOT hold 1 to 1 BTC on behalf of Grayscale Trust????

See his latest tweet. This is a concern I never had til now.

This is a VERY serious question (implied accusation?) to ask.

Will discuss this on the show and add points below

— Mario Nawfal (@MarioNawfal) November 22, 2022

İlginizi çekebilir: CZ, şirketin kurtarma fonu için Abu Dabi yatırımcılarıyla görüştüğü haberini yalanladı 

Kripto para yatırım ürünü sağlayıcısı Grayscale Investments 18 Kasım tarihinde şirketin dijital varlık ürünlerinin tamamının Coinbase Custody Trust şirketinin gözetiminde saklandığını açıklamıştı. Grayscale, güvenlik endişelerini gerekçe göstererek, temel varlıklarını göstermek için zincir üstü rezerv kanıtı ya da cüzdan adresleri sağlamayı reddetmişti. Grayscale’in bu açıklamalarının ardından ise, Coinbase token (COIN) fiyatı yüzde 5,3’lük bir artış yaşamıştı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance CEO’sunun Coinbase hakkındaki sildiği Twitter gönderisi yankı uyandırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!