İşte 2022’de kişisel serveti en çok azalan 10 milyarder!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

COVID-19 salgını sonrası dünya genelinde yaşanan hiperenflasyon ve ekonomik gerileme nedeniyle bu yıl pek çok milyarderin kişisel serveti eridi. Buna bağlı olarak Bloomberg Milyarderler Endeksi’ndeki birçok isim, sıralamada yer değiştirdi. Derlenen yakın tarihli veriler, bu yıl kişisel serveti en çok azalan 10 milyarderi de ortaya çıkardı.  

İşte bu yıl kişisel serveti en çok eriyen milyarderler! 
10. Zeng Yugun – 22,5 milyar dolar  

Batarya üreticisi Contemporary Amperex Technology’nin kurucusu Zeng Yugun’un serveti, bu yıl 22,5 milyar dolar eriyerek 30,7 milyar dolar seviyesine geriledi. Bu gelişme sonrası Yugun, milyarderler listesinin 36’ncı sırasına yerleşti.   

9. Phil Knight – 22,5 milyar dolar 

Spor giyim markası Nike ve yapım şirketi Laika’nın kurucusu Phil Knight da 2022’de kişisel servetinde 22,5 milyar dolarlık bir erime gözlemledi. Güncel olarak kişisel serveti 39,8 milyar dolar seviyesinde olan Knight, milyarderler listesinde 29’uncu sıraya geriledi. 

8. Bill Gates – 25,3 milyar dolar 

Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, bu yıl kişisel servetinden 25,3 milyar dolar kaybetti. Dünyaca ünlü iş insanı, 112,8 milyar dolar seviyesine inen kişisel servetiyle listenin 5’inci sırasına yerleşti.  

7. Mackenzie Scott – 34,9 milyar dolar 

Amerikalı yazar Mackenzie Scott’un serveti, bu yıl 34,9 milyar dolar eriyerek 21,4 milyar dolar seviyesine geriledi. Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un da eski eşi olan Scott, listenin 62’nci sırasına oturdu.  

6. Sergey Brin – 38,6 milyar dolar 

Arama motoru devi Google’ın kurucu ortaklarından Sergey Brin, bu yıl servetinden 38,6 milyar dolar kaybetti. Güncel olarak kişisel serveti 84,9 milyar dolar seviyesinde olan Brin, Bloomberg Milyarderler Endeksi’nin 11’inci sırasına yerleşti.  

5. Larry Page – 39,7 milyar dolar 

Google’ın bir başka kurucu ortağı olan Larry Page ise servetinde 39,7 milyar dolarlık bir erime deneyimledi. Page, 88,7 milyar dolar seviyesine gerileyen kişisel servetiyle listenin 8’inci sırasında yer aldı.  

4. Jeff Bezos – 76,7 milyar dolar 

E-ticaret devi Amazon ve uzay taşımacılığı şirketi Blue Origin’in kurucusu olan Jeff Bezos’un kişisel serveti ise bu yıl 76,7 milyar dolarlık dramatik bir düşüş yaşadı. Bezos’un, güncel olarak 115,6 milyar dolarlık servetiyle milyarderler listesinin dördüncü sırasında yer aldığı görüldü. 

3. Changpeng Zhao – 81,9 milyar dolar 

Dünyanın işlem hacmi açısından en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ) da 2022’de kişisel servetinden 81,9 milyar dolar kaybetti. Yıl içerisinde etkisini artıran kripto kışı nedeniyle servetinde dramatik bir düşüş yaşayan Zhao, 13,9 milyar dolar seviyesine gerileyen kişisel servetiyle milyarderler listesinin 112’nci sırasına yerleşti. 

2. Mark Zuckerberg – 83,5 milyar dolar 

Sosyal medya devi Meta’nın kurucu CEO’su Mark Zuckerberg’ün kişisel serveti de bu yıl 83,5 milyar dolar eridi. Net serveti 42 milyar dolar seviyesine düşen Zuckerberg, bu gelişme sonrası listenin 27’nci sırasına geriledi.  

1) Elon Musk – 100 milyar dolar 

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla ve uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in kurucu CEO’su Elon Musk ise 100 milyar dolarlık bir erime ile bu yıl kişisel servetinde en çok kayıp yaşayan milyarder oldu. Yakın zamanda Twitter’ı satın alan Musk’ın kişisel serveti, 169,8 milyar dolar seviyesine geriledi. Buna rağmen dünyaca ünlü CEO’nun, hala listenin zirvesindeki yerini koruyarak dünyanın en zengin kişisi olmaya devam ettiği görüldü. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İşte 2022’de kişisel serveti en çok azalan 10 milyarder!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!