FTX varlıklarının çoğu çalıntı ​​veya kayıp durumda

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX’in Delaware Bölgesi’ndeki iflas davasında borçluları temsil eden hukuk firması Sullivan & Cromwell’in ortağı James Bromley, firmadaki varlıkların siber saldırılar nedeniyle risk altında olmaya devam ettiğini söyledi.

Bromley, 22 Kasım’da FTX Trading’in iflas davasının canlı yayınında yeni FTX CEO’su John Ray’in, tartışmalı ve kamuya açık çöküş yoluyla firmayı, kalan çalışanları ve fonları almaya yönelik temel itirazları ortaya koyduğunu söyledi. FTX yardımcı danışmanına göre çekirdek bir çalışan grubu, varlıkların güvenliğini ve kayıtların tutulmasını sağlamak için borsada çalışmaya devam etti, ancak bilgisayar korsanları ise şirketin 11 Kasım’daki iflas başvurusundan beri tehdit oluşturmaya devam ediyor.

Bromley, “Sadece kripto, nakit veya fiziksel varlıklardan bahsetmiyoruz; aynı zamanda bilgiden de bahsediyoruz ve bu durumda bilgi de bir varlıktır. Maalesef önemli miktarda varlık ya çalındı ​​ya da kayıp durumda. Başvuru tarihinden bu yana siber saldırılara maruz kalıyoruz ve daha önce de belirttiğim gibi, bilgisayar korsanlarına karşı korunmak için gelişmiş uzmanlıklar kullandık, ancak onlar hâlâ devam ediyor,” ifadelerini kullandı.

Avukat, FTX’in birkaç hukuk, siber güvenlik ve blokzinciri analiz firmasından yardım aldığını söyledi. Bromley, olaya karışan başka bir siber güvenlik firması olduğunu da sözlerine ekledi, ancak bilgisayar korsanlarının bu bilgilerden yararlanacağı endişesiyle firmanın adını açıklamayacağını söyledi.

Siber saldırgan, borsanın çöküşü ve iflası sırasında FTX’ten 228.523 Ether (ETH)’yi çıkardı ve daha sonra fonların bir kısmını Bitcoin (BTC)’ye çevirdi. Saldırgan, 21 Kasım itibarıyle yaklaşık 200 milyon dolarlık ETH’yi 12 farklı cüzdan adresine taşıdı.

İlginizi Çekebilir: FTX hackerı, 35. en büyük Ethereum (ETH) balinası oldu

Eski CEO Sam Bankman-Fried’in fiyaskoyla ilgili kamuoyuna yaptığı yorumları eleştiren Ray yönetimindeki FTX için liderlik düzeyinde yeniden yapılanma, öncelikli bir hedef. Bromley ayrıca Bankman-Fried yönetiminde borsanın, deneyimsiz ve bilgisiz bireylerden oluşan küçük bir grubun kontrolünde olduğunu ve bunların bir kısmının veya tamamının tehlikeye atılmış olabileceğini ifade etti.

“Yapılan saldırıyla aynı zamanda FTX’te bir liderlik krizi yaşandı. FTX şirketleri, Sam Bankman-Fried liderliğindeki çok küçük bir grup insan tarafından kontrol ediliyordu. Saldırı sırasında Bay Bankman-Fried’in liderliği yıprandı ve bu da birçok istifaya sebebiyet verdi.

Canlı yayınlanan duruşma, FTX Group’un 11 Kasım’daki iflas başvurusundan beri halka sunulan ilk duruşmaydı, ayrıca şirketin iflasına ilişkin yeni bilgiler mahkeme belgeleri ve medya kuruluşları aracılığıyla açıklanmaya devam ediyor. Diğer taraftan Bankman-Fried, aile üyeleri ve diğer üst düzey FTX yöneticilerinin Bahamalar’da 121 milyon dolardan fazla değere sahip çok sayıda mülk satın aldığı bildirildi. Bromley mahkemede, Alameda Research ile bağlantılı bir kuruluşun ülkede yaklaşık 300 milyon dolar değerinde gayrimenkul satın aldığını, ancak eski FTX CEO’sunun adını açıkça vermediğini belirtti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX varlıklarının çoğu çalıntı ​​veya kayıp durumda
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!