FTX hackerı yaklaşık 200 milyon dolarlık Ethereum’u (ETH) 12 ayrı cüzdana taşıdı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX borsasından 447 milyon dolar değerinde varlık çaldığı bilinen FTX hackerı bir kez daha yasa dışı varlıkların yerini değiştirirken görüldü. 

Etherscan verilerine göre hacker, 21 Kasım tarihinde Türkiye saati ile 07:11 – 07:17 sularında toplamdaki 180 bin Ethereum’u (ETH) 12 ayrı cüzdana transfer etti. Hacker, ayrıca varlıkları 12 ayrı cüzdana 15 bin ETH olacak şekilde taşıdı. Cüzdanlara taşınan toplam meblağ, mevcut fiyatıyla 199,3 milyon doları buldu. 

FTX Hackerının cüzdanından gerçekleştirilen son işlemler — Kaynak: Etherscan

ETH, haberin çeviri yayın saati itibarıyla, söz konusu 12 cüzdandan henüz taşınmış değil. 

Kripto topluluğundan kimileri, hackerın bu varlıları daha da küçük meblağlar haline getirerek yatırımcıların kafasını karıştırmak istediğini öne sürdü. Bu işlem ise hackerın bölmeyi planladığı veya bir noktada hangisinin hangisi olduğunu gizlemek için bir karıştırma hizmeti kullanmayı planladığı anlamına gelebilir. 

Öte yandan bazı Ethereum kullanıcılarının ise söz konusu vurgundan pay almak için hackera gizli mesajlar gönderdikleri tespit edildi.  

Bir kullanıcı, FTX çökmesinden para kaybettiklerini ifade etmek ve bilgisayar korsanından geri ödeme istemek için Ethereum Name Service (ENS) alan adını “ftx-rekt200k-pls-help.eth” olarak kaydetti. 

Bu kullanıcılar hacker tarafından farkedilmek için, hackerın hesabına 0.000001 ETH gönderdi. 

Bir başka kullanıcı ise daha yaratıcıydı. Kullanıcı, ENS alan adını “Pleasecheckutf8data.eth” kaydetti ve bilgisayar korsanının cüzdan adresine 0.0001 ETH ya da daha az 12 işlem gönderdi. 

FTX Hacker’ından varlığı isteyen şifreli mesaj. Kaynak: Etherscan

Hacker’a gönderilen her ETH işleminin açıklamasında “Lütfen bana 100k gönderin, ödemem gereken sağlık faturalarım var ve bu aralık ayında ABD’yi ziyaret edeceğim. Düzgün yürüyemiyorum, kas sorunları yaşıyorum. Lütfen yardım et! Paramın çoğunu FTX’te kaybettim” yazan UTF8 kodlu bir mesaj bulunuyordu.  

İlginizi çekebilir: FTX hackerı 50.000 ETH’yi elden çıkardı 

FTX hacki, 11 Kasım tarihinde borsanın 11. Madde kapsamında iflas başvurusunda bulunmasının hemen ardından geldi. 

Hacker 20 Kasım’da ise 50.000 ETH’yi ayrı bir cüzdana aktardı ve ardından iki ayrı renBTC köprüsü kullanarak Bitcoin’e dönüştürdü. 

Son olarak hacker, bugün itibarıyla 40’ıncı ETH balinası haline gelmiş oldu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX hackerı yaklaşık 200 milyon dolarlık Ethereum’u (ETH) 12 ayrı cüzdana taşıdı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!