Dijital rupi aralık ayında başlatılıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan Merkez Bankası (RBI), merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) tüm kullanım koşullarını test etti. RBI şimdi ise dijital rupinin bireysel pilot aşamalarını yürütmeye hazırlanıyor. Pilot projenin önümüzdeki aralık ayında başlatılması bekleniyor. 

Economic Times of India’ya göre RBI, bireysel dijital rupi pilotunun başlatılmasına yönelik hazırlıklar son aşamaya gelmiş durumda. Dijital rupinin pilot projesine katılım sağlayan bankalar arasında State Bank of India, Bank of Baroda, ICICI Bank, Union Bank of India, HDFC Bank, Kotak Mahindra Bank, Yes Bank ve IDFC First Bank yer alıyor. Söylentilere göre, bir noktada pilot projeye ülkedeki tüm ticari bankaların da dahil olması bekleniyor. 

Her bankanın deneme aşamasına katılımıyla birlikte, CBDC’leri 10 bin ila 50 bin kullanıcı test edecek. Bankalar, yeni ödeme seçeneği entegre edebilmek için PayNearby ve Bankit platformlarıyla iş birliği gerçekleştirecek. Ayrıca CBDC’lerin altyapısıyla da Hindistan Ulusal Ödemeler Kurumu’nun (NPCI) ilgilenmesi bekleniyor. Öte yandan ismi bildirilmeyen bir kaynaktan Hintli muhabirler konuya ilişkin şunları söyledi:

“Dijital rupi cüzdanlarda saklanabilecek. Kupürler tıpkı bir ATM’den nakit talep edildiği gibi müşterinin isteğine göre mevcut olacak. Bankalar bunu yalnızca belirli şehirlerde başlatacak.” 

Hem müşteriler hem de tüccarlar CBDC’ler için özel cüzdan indirmek durumunda olacak. Ancak ilerleyen süreçlerde RBI bunu mevcut dijital bankacılık hizmetleriyle tamamen entegre etmeyi planlıyor. Raporlara göre, dijital rupi mevcut ödeme sistemine ek olarak tasarlandı ve onun yerine geçmeyecek. 

Bilindiği üzere dijital rupi için toptan satış birimi pilotu aşaması, 1 Kasım’da RBI tarafından başlatılmıştı. Dijital rupinin toptan satış biriminin esas kullanım amacı, ikincil piyasa işlemlerinin devlet tahvillerinde ödenmesi olarak belirlendi. Ne var ki, toptan satış pilot projesinin başarıyla tamamlanıp tamamlanmadığına dair herhangi bir bilgi henüz mevcut değil. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Dijital rupi aralık ayında başlatılıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!