Bitcoin fiyatı 16 bin doları geri aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), iki yılın en düşük seviyesini gördükten sonra 22 Kasım Wall Street açılışında yükseldi.

BTC/USD 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Satın alma duvarı 12.000 dolar olarak görünüyor

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView’den alınan verilere göre 15.480 dolar seviyelerini gören BTC/USD, Bitstamp’ta 16 bin dolar sınırını tekrar geçti.

Hareketlilik, konsolidasyondan önce pariteyi 16.189 dolara çıkardı ve günün en düşük seviyelerine karşı yüzde 3,7’lik kazançlara işaret etti.

Analistlerin görüşleri ise, kapanan FTX borsasıyla ilgili olayların ve söylentilerin merkezindeki Grayscale’in de dahil olduğu Digital Currency Group ailesiyle bağlantılıydı.

İzleme kaynağı Material Indicators’a göre, Şükran Günü tatili döneminde büyük bir teslimiyetin meydana gelmesi durumunda 12 bin dolarlık bir fiyat, nihayetinde piyasayı koruyabilir.

CryptoQuant katılımcısı Maartunn’un paylaştığı bir gönderide, “300 milyon doların üzerindeki BTC teklif likiditesi, mevcut seviyeyle ile 12 bin dolar arasında,” yorumunu yaptı.

“Bu 70 milyon dolarlık yeni satın alma duvarı, tatil haftası için bir güvenlik duvarıyla, Grayscale duyurusuyla ilgili spekülasyonlarla veya başka bir şeyle ilgili olabilir. Ne olursa olsun, her zaman yeni büyük satın alma duvarlarına göz kulak oluyoruz.”

BTC/USD emir defteri verileri (Binance). Kaynak: Maartunn/Twitter

Maartunn, çeşitli aktif alım satım seviyelerini gösteren Binance emir defterinin bir ısı haritasını paylaşmıştı.

Bu arada Cointelegraph’ın da bildirdiği gibi, hafta başlarken BTC/USD için aşağı yönlü hedefler, çoğunlukla 14 bin dolar veya altına odaklanmıştı.

BTC sahipleri baskıyı hissediyor

Artan diğer endişeler ise Bitcoin’in uzun vadeli sahiplerine (LTH) odaklandı.

İlginizi Çekebilir: ARK Invest, son düzeltmede GBTC ve Coinbase rezervini büyüttü

Analitik şirketi Glassnode, son haftalık “The Week On-Chain”” haber bülteninde, LTH’ların kayda değer harcamalarının arttığı konusunda uyardı.

Glassnode, “Uzun vadeli BTC sahiplerinin FTX çöküşü sonrası arzları 84.560 BTC azaldı ve bu rakam, son bir yıldaki en önemli düşüşlerden biri olmaya devam ediyor, bu düşüş hâlâ devam ediyor,” ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan en büyük BTC balinaları da piyasaya net para dağıtıyordu ve bu durum, bazı varlıkların zaten dipten satın almaya başladığını gösteren önceki verilere rağmen gerçekleşiyor.

Glassnode, “Balinalar şu anda bir net dağıtım modunda ve borsalara 5 ila 7 bin arasında BTC gönderiyorlar,” diye ekledi.

LTH’lerin tuttuğu BTC arzı açıklamalı grafik (ekran görüntüsü). Kaynak: Glassnode

Cointelegraph, bu sayfadaki hiçbir içeriği veya ürünü onaylamamaktadır. Size elde edebileceğimiz tüm önemli bilgileri sağlamayı amaçlamakla birlikte, okuyucular şirketle ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalı ve kararlarının tüm sorumluluğunu taşımalıdır. Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak kabul edilemez.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin fiyatı 16 bin doları geri aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!