Bitcoin destekçisi Samson Mow: “Bitcoin hiçbir şekilde yıkılmayacak”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) destekçisi Samson Mow’a göre, FTX’te meydana gelen çöküş BTC fiyatını önemli ölçüde etkiledi. Mow, Bitcoin’in hiçbir şekilde hiçbir kripto şirketinin yıkılışıyla yok olamayacağını belirtti. 

Mow, Cointelegraph ile gerçekleştirdiği bir röportajda, kripto para endüstrisinin hala FTX çöküşünden olumsuz yönde etkilendiğini söyledi. Mow’a göre, piyasa yakın gelecekte daha fazla benzer kazalarla karşı karşıya kalacak. 

Pixelmatic CEO’su Samson Mow’a göre FTX bulaşması, Terra ekosistemi, Celsius ve Voyager’ın çöküşünün bir parçası. Mow, ayrıca bu durumu piyasadaki bir domino etkisi olarak değerlendirdi. 

Mow, “Bu tarz değersiz projeler var olmaya devam ettikçe kripto alanında buna benzer daha fazla şey olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı. Mow, FTX’in Alameda ile olan ilişkisi nedeniyle FTX’in başarısızlığının er ya da geç meydana geleceğini tahmin etmenin kolay olduğunu da sözlerine ekledi. 

Mow, ayrıca her geçen gün daha fazla borsanın rezerv kanıtlarını yayınlaması da dahil olmak üzere endüstrinin güvenilirliği kanıtlama çabalarının yükümlülüklerini kanıtlamadıkça pek bir anlam ifade etmediğini savundu.  

FTX’ye yaşanan çöküş hala tüm sektörde olumsuz etkilerini göstermeye devam ederken, dünyanın en büyük kripto şirketlerinden bazıları için en kötü senaryoların yaşanması hala muhtemel görünüyor. Mow’a Bitcoin fiyatının Tether ve Binance gibi kripto devlerinin varsayımsal bir çöküşünden sağ çıkıp çıkamayacağı sorusu yöneltildi. Mow ise Bitcoin’in her türlü sorunun üstesinde gelmek için tasarlanmış olduğunu vurguladı ve ekledi:  

“Bitcoin, tasarlanma şekli ve insanlığın inkâr edilemez para ihtiyacı sayesinde her türlü sorunun üstesinden gelecektir. Herhangi bir kripto devinin çöküşü Bitcoin’i yalnızca geçici olarak geriye atar.” 

Mow, kripto endüstrisini muhtemelen birkaç yıl geriye götürmesine rağmen, FTX’in çöküşünün Bitcoin endüstrisi için bireysel saklama ve donanım cüzdanlarının giderek daha fazla benimsenmesi açısından mucizeler yarattığını vurguladı. 

İlginizi çekebilir: CK Zheng: “FTX krizi, piyasadaki son felaket olayı olacak” 

Öte yandan Mow, Bitcoin’in 2011’deki ilk çöküşü sırasında endüstrinin en büyük merkezi borsaların savunmasızlıklarını ortaya koymasına, Bitcoin’e yeni yatırım yapmaya başlayanların gelecekte aynı hataları yapma ihtimalinin yüksek olduğunu öne sürdü ve ekledi:

“Önümüzdeki birkaç yılda işler düzelecek ve beş ya da altı yıl içinde yeni yatırımcılar aynı hataları tekrar yapacak ve fonlarını kaybedecekler. Aynı şey defalarca gerçekleşecek.”  

Öte yandan Samson Mow Blockstream’in eski CSO’su ve oyun geliştirme şirketi Pixelmatic’in kurucusudur. Mow, aynı zamanda Bitcoin teknoloji şirketi JAN3’ün CEO’sudur ve büyük bir Bitcoin savunucusu olarak da bilinir. JAN3, Nisan 2022’de ülkenin dijital altyapıyı geliştirmesine ve Bitcoin City’yi kurmasına yardımcı olmak için El Salvador hükümeti ve Başkan Nayib Bukele ile bir anlaşma imzaladı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin destekçisi Samson Mow: “Bitcoin hiçbir şekilde yıkılmayacak”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!