Metaplex İşten Çıkarmaları Duyurdu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir Solana eko-NFT platformu olan Metaplex CEO’su Stephen Hess, Twitter’da şirkette işten çıkarılmaları duyurdu. İşten çıkarmaların kesin sayısı gizli tutulmaktadır. Ayrıca Stephen, FTX’in sona ermesinin mali durumu üzerinde hemen bir etkisi olmadığını ekledi. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

FTX’in İflasının Ardından İşten Çıkarmalar

Web3 ekosistemi, geçen hafta kripto para birimi FTX’in çöküşünün getirdiği bulaşmadan etkilenmeye devam etmektedir. Solana NFT protokolünün üreticisi Metaplex’te bir tur işten çıkarma yakın zamanda ortaya çıktı.

Metaplex’in kurucu ortağı ve CEO’su Stephen Hess, genel olarak kriptolar ve özel olarak da Solana için kötü piyasa koşulları nedeniyle belirsiz sayıda personelin pembe fişler aldığını belirtti.

FTX’in çöküşünün hazine üzerinde doğrudan bir etkisi olmamasına ve temeller hala sağlamdır. Ayrıca Hess piyasa üzerindeki dolaylı etkinin şiddetli olduğunu ve gelecekte daha temkinli strateji gerektirdiğini kaydetti.

Metaplex MPLX Kursları Düşüyor Mu?

Ethereum’a rakip olarak ilgi çeken Solana NFT ağı, NFT’lerine güç sağlamak için Metaplex protokolünü kullanıyor. İş 2018’de başladı ve NBA süperstarı Michael Jordan, Jump Crypto ve Multicoin Capital dahil olmak üzere yatırımcılardan Ocak ayında 46 milyon dolar topladı.

Birkaç ay sonra şirket, Eylül ayında piyasaya sürüldükten sonra değerinde keskin bir düşüş yaşayan yerel tokeni olan MPLX’i tanıttı. Teknoloji satışları da içerik oluşturucu telif haklarıyla ilgili endişeler nedeniyle Ekim ayında düştü. Bununla birlikte o zamandan beri Solana NFT pazarına olan ilgi anekdot olarak azaldı.

FTX’in İflası Motive Edici Bir Faktör mü?

FTX çöktü ve Solana ile ilgili tüm varlıkları ve projeleri kaldırdı. SOL’un değeri, FTX’in çöküşünü takip eden günlerde şok edici bir şekilde %60 düştü. Ayrıca Bitcoin ve Ethereum’dan üç kat daha fazla kayıp yaşadı. Solana ağını çalışır durumda tutmaktan sorumlu grup olan Solana Vakfı, FTX ile ilgili yatırımlarda on milyonlarca dolar kaybetmiş olsa da, Bankman-Fried ile ağ arasındaki yakın bağların Solana üzerinde en fazla etkiye sahip olduğu görülüyor.

Merkezi olmayan bir borsa olan Project Serum gibi iyi bilinen Solana tabanlı projeler geliştirmenin yanı sıra Bankman-Fried, ağa güçlü desteğini kamuoyunda uzun süredir açıkça ortaya koyuyor. Ek olarak FTX, bu koleksiyon öğelerinin birçoğunun şu anda borsanın iflas işlemleri boyunca takılıp kaldığı ve erişilemediği Solana tabanlı bir NFT platformu geliştirdi.

Metaplex’teki işten çıkarmalar, FTX’in çöküşünün sayısız, sayılmamış etkisinin bir başka örneği. Borsada doğrudan bir finansal hisse olmasa bile, FTX ve kurucusunun maruz kaldığı itibar zarar vardır. Bununla birlikte kripto işinin daha önce etkilenmemiş alanlarında kargaşaya neden oluyor gibi görünüyor.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Metaplex İşten Çıkarmaları Duyurdu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!