Celsius’un yeterli muhasebe ve operasyon kontrollerini yapmadığı ortaya çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto kredi şirketi Celsius’un iflas sürecini denetleyen bağımsız denetçi, şirketin müşteri fonlarını yönetirken “yeterli” muhasebe ve operasyon kontrollerini gerçekleştirmediğini iddia ediyor.

Denetçi Shoba Pillay, 19 Kasım’da yayınlanan ara raporda iflas eden kripto kredi platformuna ilişkin yalın gözlemlerini aktardı.

Pillay’in raporunda ortaya çıkan önemli konulardan biri, Celsius’un Custody (saklama) programının “yeterli muhasebe ve operasyon kontrolleri yapılmadan veya teknik altyapı oluşturulmadan” başlatılması oldu. Bu durum, Custody cüzdanlarında nakit eksiği oluşmasına yol açarak, eksiğin diğer birikimlerden kapatılmasını zorunlu kıldı.

“[…] Saklama hesaplarıyla ilişkili varlıkları ayırmak veya gruplandırmak için bir çalışma yapılması, hepsi ana cüzdanlar ile iç içe geçmiş durumdaydı.”

Celsius’un Custody programı, 15 Nisan’da başlatıldığında kullanıcıların coin’lerini transfer etmelerine, swap yapmalarına ve teminat olarak kullanmalarına olanak sağlıyordu. Program, New Jersey’deki menkul kıymetler düzenleyicilerinin Celsius’tan ödül kazanılan Earn (kazan) ürünü haricinde bir ürün oluşturmasını talep etmeleriyle başlatıldı.

Pillay, cüzdanların karışmasının iflas sürecinde hangi varlıkların hangi müşteriye ait olduğunu belirlemeyi zorlaştırdığını söyledi:

“Dolayısıyla müşteriler, iflas anında hangi varlıkların kendilerine ait olduğu konusunda belirsizlik yaşıyorlar.”

Ara raporda platformu 12 Haziran’da çekimleri durdurmak zorunda bırakan nedenelere de değinildi.

Pillay’e göre kırılma noktası, müşterilerin Custody cüzdanlarında yeterli fonun kalmadığı 11 Haziran oldu. Fon miktarı 24 Haziran’a kadar yüzde 24 daha düşerek 50,5 milyon dolara geriledi.

Celsius’un Custody cüzdanlarındaki dijital varlık fazlası ve eksiği. Kaynak: ABD İflas Mahkemesi

Celsius’un iflasından etkilenen müşterilerin varlıklarını geri alabilmeleri için 3 Haziran 2023’e kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor. Celsius’un 20 Kasım tarihli tweet’ine göre, şirketin varlık dağıtma programına katılanların alacaklarına dair kanıt sunmaları gerekmiyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Celsius’un yeterli muhasebe ve operasyon kontrollerini yapmadığı ortaya çıktı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!