Grayscale, yatırımcılara rezerv kanıtı sağlamayı reddetti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para yatırım ürünü sağlayıcısı Grayscale, güvenlik endişeleri adı altında dijital para ürünlerini şeffaf bir şekilde kamuya sunmak için zincir üstü rezerv kanıtı ya da cüzdan adresi sağlamayı reddetti. 

Grayscale, 18 Kasım tarihinde yatırımcı endişelerini ele alan bir ‘tweet’ dizisinde elindeki kripto varlıklarının güvenliği ve depolanmasına ilişkin bilgileri açıkladı. Şirket, yatırım ürünlerinin temelindeki tüm kripto paraların Coinbase’in saklama hizmetinde saklandığını ve cüzdan adreslerini ifşa etmeyi tercih etmediğini açıkladı. 

6) Coinbase frequently performs on-chain validation. Due to security concerns, we do not make such on-chain wallet information and confirmation information publicly available through a cryptographic Proof-of-Reserve, or other advanced cryptographic accounting procedure.

— Grayscale (@Grayscale) November 18, 2022

Grayscale, “Bu kararımızın özellikle bazılarını hayal kırıklığına uğratacağının farkındayız. Ancak diğerlerinin yol açtığı panik, yatırımcılarımızın varlıklarını yıllardır güvende tuttuğumuz karmaşık güvenlik düzenlemelerimizi atlatmak için yeterince iyi bir neden değil” ifadelerini kullandı. 

Grayscale’in bu hareketi, FTX’in likidite krizi yaşaması ve akabinde iflas etmesinin ardından neredeyse tüm kripto şirketlerinin rezerv kanıtı sunma baskısının ardından geldi. 

Grayscale, Coinbase CFO’su Alesia Haas ve Coinbase Saklama CEO’su Aaron Schnarch’ında altında imzalarının bulunduğu bir mektup paylaştı. Mektupta, Grayscale’in yatırım ürünlerine göre sahip olduğu varlıkların güvenli olduğu ve her ürünün kendi zincirine sahip olduğu belirtiliyor. 

Grayscale, her bir ürününün ayrı bir tüzel kişilik olarak kurulduğunu belirtti. Şirket, yasa, yönetmelik ve belgelerin dijital varlıkların ödünç verilmesini, ödünç alınmasını ya da başka bir şekilde ipotek edilmesini yasakladığının altını çizdi.

Öte yandan şirket en çok, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ürünü ile biliniyor. GBTC, Bitcoin fiyatını takip eden bir menkul kıymettir. Grayscale’in ayrıca, Ethereum (ETH) ve Solana (SOL) fiyatlarını da takip eden ürünleri mevcut. 

GBTC’nin likidite sağlayıcısı olarak hizmet veren Genesis Global, 16 Kasım’da kripto piyasada eşi benzeri görülmemiş çöküntüyü gerekçe göstererek para çekme işlemlerini durdurduğunu açıklamıştı. Bunun sonucunda ise, Genesis Global, platformunda birtakım likidite sorunu yaşadığını açıklamasıyla yatırımcı endişelerinde daha fazla artış meydana geldi. 

Genesis Global, ayrıca Grayscale’in de sahibi olan kripto odaklı girişim sermayesi şirketi Digital Currency Group’un (DCG) bir parçası. GBTC fiyatları, Grayscale’in dolaylı yoldan Genesis’e yatırım yaptığı spekülasyonları nedeniyle net varlık değerine kıyasla yaklaşık yüzde 43 değer kaybı yaşadı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Grayscale, yatırımcılara rezerv kanıtı sağlamayı reddetti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!