Kripto topluluğu kendi kendine saklamanın risklerine odaklandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX’in çöküşü kripto alanında kendi kendine saklamanın önemine dair uyarılarda artışa yol açtı. Binance CEO’su Changpeng Zhao, kendi kendine saklamayı “temel insan hakkı” olarak tanımladı. Ne var ki, dijital varlıkları kendi kendine saklamak seçildiğinde dahi bazı risklerin bulunduğuna dair uyarılar da mevcut.

Ethereum Kurucu Ortağı Vitalik Buterin, merkeziyetsiz finans (DeFi) ve kendi kendine saklamanın bu haftanın gündemi olan değerler olduğunu fakat yine de bazı riskler bulunduğunu söyledi. Buterin’e göre akıllı sözleşme kodlarındaki hatalar bu risklerden biri. Buterin, bu risklerden kaçınmak için kodları basit tutmak, denetlemek ve resmi doğrulama yapmak gibi bazı tavsiyeler verdi.

Akıllı sözleşme hataları haricinde, vefattan sonra kripto varlıkların transferi de sosyal medyanın gündeminde yer aldı. Watchdog Capital’ın yöneticilerinden Bruce Fenton, ölüm sonrası coin’lerin aktarılacağı akraba seçimi gibi testler yapılabileceğini söyledi. Fenton, miras planı olmadan kendi kendine saklamanın eksik olduğunu düşünüyor. “Kimsenin bir işine yaramaz.”.

Kripto veri platformu Messari’nin analistlerinden Tom Dunleavy, kendi kendine saklamaya olan talebi gündeme aldı. Analist, nüfusun yüzde 95’inin kendi kendine saklamayı istemediğini öne sürdü.

Bankless is a meme not a reality

Dad, grandma, and your friend joe don’t to be their own bank

They want some level of safeguards and backup

We need to figure out a way to provide those if we want people to use crypto

— Tom Dunleavy (@dunleavy89) November 11, 2022

Dunleavy’ye göre, milyarlarca kullanıcının bu alana katılımını sağlamak için güvenli ve şeffaf bir saklama çalışması gerekiyor. Analist, çoğu kişinin bazı güvenlik önlemleri ve yedekleme talep ettiğini söyledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto topluluğu kendi kendine saklamanın risklerine odaklandı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!