Ethereum (ETH) stake çekimlerini kaldırması eleştirileri körükledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum (ETH), Proof-of-Stake (Hisse Kanıtı) mekanizmasına geçişinden bu yana ilk defa deflasyona maruz kaldı. Eleştirmenler, sosyal medyada Ethereum Foundation’ın ETH stake çekim işlemlerini kaldırmasına dikkat çekti. 

Kripto topluluğundan bir üye, Ethereum geliştiricilerinin, yöneticilerinin ve influencer’larının ETH stake çekme işlemlerinin Merge’den 6 ay sonra başlayacağına dair açıklamalarının altını çizdi. Bunun ardından tahmini ETH stake çekim işlemlerinin kilidinin açılması 6 ila 12 aya taşındı. Twitter kullanıcısı, programın tamamen kaldırılmadan önce tahmini olarak 2023’ten 2024 yılına revize edildiğinin kaydetti. 

Bir başka topluluk üyesi, stake edilmiş ETH’yi paraya çevrilemez bir kripto yatırımı olarak tanımlayarak yangına körükle gitti. Twitter kullanıcısı, yatırımcıların belirli bir zaman çerçevesine dayalı olarak yatırımlarını gerçekleştirdiklerini ve kendilerine bitiş tarihi verilmediğine dikkat çekti. Diğer kullanıcılar ise ETH stake’lerinin çekim işlemlerine dair net bir tarih belirtilmemesiyle ilgili ‘tweet’i retweet’leyerek aynı düşüncede olduklarını belirtmiş oldular. 

Diğer yandan, Ethereum destekçileri ise, eleştiride bulunan topluluk üyelerine karşılık verdi. ETHhub’ın kurucu ortağı Anthony Sassano, Bitcoin (BTC) maksimalistlerinin, Merge yükseltmesinin gerçekleşmeden başarısızlıkla sonuçlanacağına dair ithamlarda bulunduğunu belirtti. Sassano, şimdi de bu ithamların ETH stake çekim işlemleri içinde meydana geldiğini, ancak bunları göz ardı ettiklerini belirterek Ethereum ağını savundu. Ethereum geliştiricisi Antiprosynth Twitter’da paylaştığı bir gönderide, BTC’nin piyasadaki hakimiyeti azalırken, ETH hakimiyetinin ise artırmasının bu tarz eleştirileri daha da artırdığını söyledi. 

İlginizi çekebilir: Ethereum ağı ilk deflasyonist haftasını geçirdi 

Öte yandan kısa süre önce FTX’e siber saldırı düzenleyen bir hacker, 35’inci en büyük ETH balinası haline geldi. FTX’in iflas başvurusunda bulunmasından yalnızca bir gün sonra, borsadaki cüzdanlar ele geçirildi ve 600 milyon doların üzerinde kripto varlık çalındı. Çalınan token’ların büyük çoğunluğu 228,523 ETH’ye çevrildi. Bu rakam, ayrıca haberin çeviri yayın saati itibarıyla 280 milyon dolara tekabül ediyor. 

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Mt. Gox ve Terra’da meydana gelen çöküşlerle karşılaştırıldığında FTX’in yaptığı şeyin daha büyük bir sahtekarlık olduğunu vurguladı. Buterin, FTX çöküşünün diğerlerinden daha fazla can yaktığını söyledi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum (ETH) stake çekimlerini kaldırması eleştirileri körükledi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!