USDC İhraççısı Circle Apple Pay Anlaşmasını Duyurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Piyasa değerine göre en büyük ikinci stablecoin USD Coin’in (USDC) ihraççısı Circle, Apple Pay ile anlaştığını duyurdu.

Circle 15 Kasım tarihinde yaptığı açıklamada, dijital ödemeyi kolaylaştırmak amacıyla Apple Pay ile entegre bir şekilde çalışacaklarını açıkladı.Yapılan açıklamaya göre Circle bu entegrasyonun, müşterilerin tercih ettiği borsada kolayca kripto para satın almalarını sağlayacağını ve kripto kullanmayan müşteriler için de geleneksel ödemeleri kolaylaştıracağını söyledi.

Ayrıca Apple Pay entegrasyonuyla işletmelerin USDC ile ödeme alma ve ödeme yapma hizmetlerine fayda sağlanacak. Bu entegrasyona dahil olmak isteyen kullanıcılar ve işletmeler, sadece Apple Face ID veya Touch ID kullanarak hizmetten yararlanabilecek.

1,8 milyardan fazla aktif cihazı bulunan Apple’ın cüzdan uygulamasının, ABD’de PayPal’ın ardından en çok kullanılan dijital cüzdan olduğu söyleniyor.

Binance’in Hamlesi USDC’yi 3 Milyar Dolar Zarara Uğrattı

Öte yandan Circle, Binance’in yaptığı hamle nedeniyle zarar etmeye devam ediyor. Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, geçtiğimiz eylül ayında 2 farklı stablecoin ile birlikte USDC’yi 1:1 oranında Binance USD’ye (BUSD) dönüştüreceğini açıklamıştı.

USDC o tarihten bu yana 8,3 milyar dolarlık değer kaybı yaşadı. Bu süreçte Binance’in stablecoin’inin yaklaşık 3 milyar değer kazanmasından kaynaklı USDC’nin yaşadığı kaybın bir kısmının buradan geldiği düşünülüyor.

Ayrıca 30 Haziran’dan bu yana ihraç edilen USDC’lerin miktarı ise bir önceki yıla göre %36’ya yakın azalma yaşadı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
USDC İhraççısı Circle Apple Pay Anlaşmasını Duyurdu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!