Stablecoin ihraççısı Circle, Apple Pay ödemeleri başlatıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD dolarına sabitlenmiş stablecoin USD Coin ihraççısı Circle, Apple Pay ödemeleri kabul edecek. Circle’ın Apple Pay ödemeleri güncellemesi, kriptoyu ve geleneksel ödeme sistemlerini birbirine yaklaştırmayı amaçlıyor. 

Circle 15 Kasım’da duyuruyu blog sayfası üzerinden gerçekleştirdi. Müşterilerin tercih ettikleri borsada Apple Pay ile kripto satın almalarını sağlarken kripto kullanmayan müşterilerden geleneksel ödemeleri kolaylaştırabilecekleri için kripto yerel işletmelerin satışlarını artırabileceğini öne sürdü. 

Circle’a göre, Apple Pay ödemelerinin dahil edilmesi, geleneksel işletmelerin pek çok bireysel ödemelerini dijital paralara kaydırmalarına izin vererek fayda sağlayacak.

Apple Pay, nitelikli işletmeler tarafından kullanılabilir ve kullanımının ve başlatılmasının kolay bir süreç olduğunu iddia eder. Katılımcı şirketlerde Apple Pay ile ödeme yapan müşteriler, işlemlerini her zaman olduğu gibi yüz tanıma sistemi veya parmak izi kullanarak tamamlamaları gerekir. 

Apple CEO’su Tim Cook, 2022 birinci çeyrek kazanç raporu açıklamalarında Apple’ın 1,8 milyar aktif cihazı olduğunu açıklamıştı. Raporlara göre, Apple Pay PayPal’ın ardından ABD’de en çok kullanılan dijital cüzdanlardan bir tanesi. 

İlginizi çekebilir: Apple metaverse’e mi adım atıyor? AR ve VR için 150 yeni iş pozisyonu açtı 

Öte yandan USDC, stablecoin piyasasında ikinci en büyük piyasa değerine sahip stablecoin’dir. İlk sırada ise Tether (USDT) yer almaktadır.  

Circle’ın ürün sorumlusu ve başkan yardımcısı Joao Reginatto, Cointelegraph ile gerçekleştirdiği bir röportajda, şirketin 28 Eylül’de Polkadot (DOT), Optimism (OP), Near Protocol (NEAR), Arbitrum ve Cosmos (ATOM) blokzincirlerinde stablecoin’ini kullanıma sunacaklarını açıklamıştı. Bu açıklamayla birlikte şirket, gelecekte çok zincir bir dünyaya sahip olunacağını belirtti. 

Son olarak hem Tether hem de Circle, FTX ve Alameda Research’te meydana gelen çöküşten etkilenmediklerini kaydetti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Stablecoin ihraççısı Circle, Apple Pay ödemeleri başlatıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!