SEC “ARK 21Shares” Spot Bitcoin ETF‘inin Karar Tarihini Erteledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ARK 21Shares spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) için karar tarihini erteledi.

SEC 15 Kasım tarihinde yayımladığı bildiride, ABD’li ünlü yatırımcı Cathie Wood’un kurucusu olduğu ARK Invest ve Avrupa ETF ihraççısı 21Shares’ın ortaklaşa piyasa sürmeyi planladığı spot Bitcoin ETF’inin karar tarihini 27 Ocak’a ertelediğini duyurdu.

SEC yetkilisi Sherry Haywood, karar vermek için daha fazla süreye ihtiyaç olduğuna dair açıklamalarda bulundu.

ARK 21Shares spot Bitcoin ETF‘i için daha öncede başvuru yapılmıştı. SEC’nin yaklaşık 6 ay önce bu talebi reddetmesine karşın şirketler tekrardan yeni bir başvuruda bulunmuştu.

ARK 21Shares Bitcoin ETF‘inin son dosyalama raporlarına göre yatırım amacı, S&P Bitcoin indeksinin performansına uygun olarak Bitcoin’in performansını izlemeye çalışmak. Ayrıca ETF, yatırım hedefine ulaşmak için Bitcoin’i elinde tutacak ve hisseleri indekse göre günlük olarak değerlendirecek.

Uzun yıllardır beklenen spot Bitcoin ETF’ini SEC bir türlü onaylamıyor. Bu konuda Grayscale ile davalık olan kurum, hiçbir zaman geri adım atmadı. Ancak bazı analistlere göre SEC, önümüzdeki yıl spot Bitcoin ETF onayı verebilir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC “ARK 21Shares” Spot Bitcoin ETF‘inin Karar Tarihini Erteledi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!