INTERPOL Küresel Polis Metaverse’ü Kuruyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Metaverse ve INTERPOL yeni sanal dünyamızı tüm kullanıcılara güvenli hale getirmek için adımlar atıyor. Metaverse üzerinde kaç tane kuruluşun çalıştığına şaşıracaksınız. En çok Meta, Unity ve Microsoft ile ilgili haberler duyarken, dünya çapında binlerce şirket insan iletişiminde bir sonraki adıma güç katacak teknolojiler geliştiriyor. Önümüzdeki beş yıl içinde tüm şirketlerin %30’unun piyasada Metaverse ile ilgili bir ürüne sahip olacağı tahmin ediliyor.

Ancak Metaverse projelerinde çalışan sadece işletmeler değil. Aslına bakarsanız devlet destekli birçok kuruluş, programlarını bu yeni dijital dünyada güvende olmamıza yardımcı olacak şekilde geliştiriyor. INTERPOL böyle bir organizasyondur. Bununla birlikte sadece Metaverse varlıklarını geliştirmek için çalışmıyorlar. Ayrıca Metaverse’ün herkes için güvenli bir yer olduğundan emin olmak için çalışıyorlar. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

INTERPOL Metaverse Hakkında

Geçen hafta Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı INTERPOL Global Police Metaverse’nin lansmanını duyurdu. Bu yeni sanal dünyada memurlar, INTERPOL karargahının sanal bir kopyasını gezebilmektedir. Ayrıca diğer memurlarla etkileşime girmesine ve sürükleyici eğitim kursları almasına izin verecek. Metaverse, INTERPOL Secure Cloud aracılığıyla sağlanır ve tamamen çalışır durumdadır.

Metaverse’de bir Uzman Grubunun oluşturulması, küresel sahnede kolluk kuvvetlerinin endişelerini temsil edecek ve bu yeni sanal dünyanın tasarım gereği güvenli olmasını sağlayacaktır. Metaverse, genellikle İnterneti geliştirmede potansiyel bir sonraki aşama olarak tartışılmaktadır. 2026 yılına kadar kabaca her dört kişiden birinin günde en az bir saat geçireceği tahmin ediliyor.

INTERPOL Metaverse’lerini Nasıl Kullanacak?

Bu yeni sanal dünya, eğitim, iş birliği ve soruşturma için güvenli bir ortam sağlayarak dünya çapındaki kolluk kuvvetlerine fayda sağlayacaktır. Metaverse’nin bu ilk günlerinde, kolluk kuvvetlerinin temsil edilmesi ve endişelerimizin duyulması önemlidir.

Metaverse Uzman Grubu, bu yeni sanal dünyanın tasarım gereği güvenli olmasını sağlamaya yardımcı olacaktır. Şimdiye kadar Metaverse’de birçok dijital şiddet vakası bildirilmiştir. Tacizden dolandırıcılığa kadar Metaverse, suçluların cezasız kalabileceği bir yerdir. INTERPOL Global Police Metaverse bunu değiştirmeye yardımcı olacaktır.

INTERPOL Metaverse Neden Önemlidir?

Metaverse ve diğer mevcut platformlar arasındaki temel farklar bulunmaktadır. Bunlardan birisi Metaverse’deki tüm etkileşimlere yazılım aracılık ediyor olmasıdır. Bu, diğer çevrimiçi platformlarda mümkün olandan çok daha yüksek derecede daldırma ve etkileşim sağlar.

Örneğin, Second Life’ta kullanıcılar yalnızca avatarları aracılığıyla dolaylı olarak etkileşim kurabilir. Buna karşılık Metaverse’deki kullanıcılar, gerçek bedenleriyle seslerini kullanarak birbirleriyle ve bilgisayar tarafından oluşturulan nesnelerle doğrudan etkileşim kurabileceklerdir.

Diğer bir önemli fark, Metaverse’nin ilk günden itibaren açık standartlar üzerine inşa edilmesidir. Bu, herhangi birinin merkezi bir otoriteden izin almadan kendi yazılım programlarını “Metaverse uygulamaları” veya ‘MAPP’” içinde çalıştırabileceği anlamına gelir. Bu, Second Life gibi tek bir şirket “Linden Lab” tarafından kontrol edilmektedir. Ayrıca o şirketin kaprislerine ve iş modeline tabi olan mevcut platformlarla keskin bir tezat oluşturuyor.

Metaverse’yi Gelecek Nesiller İçin Güvenli Tutmak

INTERPOL Global Police Metaverse lansmanı, bu potansiyel olarak dönüştürücü teknolojiyi geliştirmede önemli bir dönüm noktasını işaret ediyor. Güvenli bir eğitim, iş birliği ve soruşturma ortamı sağlamak, kolluk kuvvetlerinin suçla daha iyi mücadele etmesine ve topluluklarımızı güvende tutmasına yardımcı olacaktır. Metaverse, günümüz İnterneti gibi hayatımızın günlük bir parçası haline gelebilmektedir. En başından doğru anlamamız önemlidir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
INTERPOL Küresel Polis Metaverse’ü Kuruyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!