Genesis’in kripto kredi birimi, para çekme işlemlerini durdurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto şirketi Genesis’in kripto kredi birimi Genesis Global Trading, FTX’in sektörde domino etkisi yaratan çöküşünü takiben para çekme işlemlerini durdurdu. Kullanıcıların, güncel olarak Genesis Global Trading’de bakiye çekemediği ve yeni kredi oluşturamadığı kaydedildi. Konuya ilişkin açıklama, birimin geçici CEO’su Derar Islim tarafından yapıldı.  

Aktarılan detaylara göre; kurumsal bir müşteri tabanına hizmet veren Genesis Global Trading’in, 2022’nin üçüncü çeyreği itibarıyla toplam 2,8 milyar dolar değerinde aktif kredisi bulunuyordu. Islim, Genesis’in alım-satım ve varlık saklama hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde faaliyetlerine devam ettiğinin de altını çizdi. Çatı şirketin, kripto kredi birimi için yeni bir nakit akışı kaynağı bulmak gibi çözümler üzerinde çalıştığı dile getirildi. Bununla birlikte; üzerinde çalışılan planın, gelecek hafta müşterilerle detaylı bir biçimde paylaşılacağı belirtildi.  

Genesis, FTX’teki ticari hesabında 175 milyon dolarlık fonunun kilitli kaldığını açıklamıştı

Öte yandan; Genesis’in çatı şirketi Digital Currency Group’un (DCG) İletişim ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Amanda Cowie, söz konusu hamlenin FTX’in çöküşünün piyasada neden olduğu dalgalanma ve endüstride oluşturduğu güven kaybına bir yanıt olarak yapıldığına işaret etti. Cowie, kararın yalnızca Genesis’in kripto kredi birimini etkilediğini ve şirketin alım-satım veya varlık saklama hizmetlerini etkilemediğini de sözlerine ekledi. Söz konusu hamlenin, DCG’nin ve DCG çatısı altındaki şirketlerin ticari operasyonları üzerinde bir etkisi olmadığının da altı çizildi.  

Islim ise FTX’teki çöküşün Genesis Global Trading’de normalin üstünde bir para çekme talebine neden olduğunu ve bu talebin Genesis’in mevcut likidite kaynağını aştığını dile getirdi. Genesis, geçen hafta da FTX’teki ticari hesabında yaklaşık 175 milyon dolarlık fonunun kilitli kaldığını açıklamıştı.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Genesis’in kripto kredi birimi, para çekme işlemlerini durdurdu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!