FTX Çöküşünden Sonra Borsalardan 8 Milyar Doların Üzerinde Bir Miktar Çekildi!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yazı ilk olarak Kripto Para Piyasa sayfasında yayınlanmıştır.

FTX’in iflasının ardından net döviz çıkışları yükseldi ve her yerdeki kripto sahiplerini kendi dijital varlıklarına bakmaya teşvik etti. 

Borsalarda yatan milyarlarca dolarlık Bitcoin, Ethereum ve stablecoin çıkışlara yöneldi. 

Zincir üstü analiz firması CryptoQuant’tan alınan veriler, FTX’in ödeme gücüyle ilgili endişelerin yayılmaya başladığı 6 Kasım’dan bu yana merkezi borsalardan 8 milyar doların üzerinde kripto paranın aktığını gösteriyor.

FTX ftx çöküşünden sonra borsalardan 8 milyar doların üzerinde bir miktar çekildi! 2

Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun geçen hafta FTX ile ilgili endişe verici açıklamalarından bu yana, merkezi borsalardan 3,7 milyar dolar değerinde Bitcoin çekildi. Ethereum’da yaklaşık 2,5 milyar dolar ve yaklaşık 2 milyar dolar değerinde stablecoin de borsalardan ayrıldı.

Merkezi döviz rezervleri, şimdi sadece 2.089 milyon Bitcoin ve 19.999 milyon Ethereum ile Kasım 2018’den bu yana en düşük seviyelerine ulaştı.

According to CryptoQuant, within a week from November 6, affected by the FTX crash, a total of $3.7b in Bitcoin, $2.5b in Eth, and more than $2b in stablecoins have flowed out of CEXs. Cex Reserve fell to its lowest level since November 2018. https://t.co/hpWug1ZR9y pic.twitter.com/sJBXCn0zT2

— Wu Blockchain (@WuBlockchain) November 14, 2022

Geçen Çarşamba CryptoQuant, 24 saatlik bir süre içinde 80.000’den fazla BTC’nin borsalardan ayrıldığını belirtti. Firma, verileri “merkezi borsalara güvenini kaybeden yatırımcılar” olarak çerçeveledi.

Bu, kripto borsası FTX’in kullanıcı para çekme işlemlerini dondurmasından ve sözde “likidite sıkışıklığını” gidermek için Binance’ten yardım istemesinden bir gün sonraydı.

FTX, borsanın kullanıcılarının varlıklarını tam olarak desteklemediği yönündeki söylentiler nedeniyle, donmaya yol açan ezici bir para çekme talebiyle karşı karşıya kaldı. Cuma günü, FTX iflas başvurusunda bulundu.

Bazıları artık CryptoCom’un kendisi ile rakip bir borsa olan Gate arasındaki zincir üzerindeki garip davranışı takiben likidite sorunu yaşayabileceğinden endişe ediyor.

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju Pazartesi günü CryptoCom’un cüzdan hareketlerini analiz ederek stabilcoin rezervinin son 7 ayda %90 oranında düştüğünü tespit etti. Bu arada, borsada Ethereum çekme sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 

FTX Çöküşünden Sonra Borsalardan 8 Milyar Doların Üzerinde Bir Miktar Çekildi!
Ethereum Haberleri: Vitalik Buterin, FTX Hacklenmesi Sırasında 3000 ETH Sattı!
Piyasa Analiz: Bitcoin, Musk ve Binance Tweetlerinden Sonra 17 Bin Doları Test Ediyor!
Michael Saylor: Bitcoin, FTX Çöküşünde Asıl Kazanan Olacak!
Dogecoin’in Devam Eden Huzursuz Ortamda Yükseliş Momentumunu Sürdürme İhtimalini Değerlendirmek!

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Twitter hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Daha fazla okumak için FTX Çöküşünden Sonra Borsalardan 8 Milyar Doların Üzerinde Bir Miktar Çekildi! ziyaret edebilirsiniz.

Haber Kaynağı www.kriptoparapiyasa.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX Çöküşünden Sonra Borsalardan 8 Milyar Doların Üzerinde Bir Miktar Çekildi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!