Popüler metaverse platformu The Sandbox’ın kurucusu Sebastien Borget, 14-17 Kasım tarihleri arasında Bomonti Hilton Otel’de gerçekleştirilen İstanbul Blockchain Haftası’nda konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmasında metaverse vizyonunu ortaya koyan Borget, metaverse’ün yeni bir dijital devlet olduğunu ve sınırları olmadığını vurguladı. Metaverse evreninin eninde sonunda açık bir ekonomiye dönüşeceğine dikkat çeken kurucu, sanal evrende onlarca yeni istihdam sağlanacağının da altını çizdi.
Borget, açıklamalarında ayrıca “Metaverse’de tekrar doğuyorsunuz. Erkek olabilirsiniz, kadın olabilirsiniz, cinsiyetsiz olabilirsiniz, insan olmayan bir yaratık olabilirsiniz. Hatta en sevdiğiniz ünlü bile olabilirsiniz” ifadelerine yer verdi. Bir ay önce The Sandbox’ta ilk düğünü gerçekleştirdiklerini belirten Borget, Türk kültürünü de dünyanın geri kalanına temsil etmek için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.
Sebastien Borget, etkinlikte soruları da yanıtladı
The Sandbox kurucusu, metaverse’de içeriğin yüzde 99’unun kullanıcılar tarafından oluşturulacağının ve herkesin bir yaratıcı olabileceğinin de altını çizdi. Açıklamalarında The Sandbox’ın marka iş birliklerine de değinen Borget, The Walking Dead ve Adidas gibi markalarla gerçekliğe bir köprü kurduklarını dile getirdi. Dünyaca ünlü kurucu, NFT’leri ve onun faydalarını anlamanın çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi.
Borget, etkinlikte kendisine yöneltilen sorulara da yanıt verdi. The Sandbox kurucusu, “Sesli sohbet özelliği gelecek mi?” sorusunu “Çeşitli teknoloji şirketleriyle sesli sohbet ile ilgili çalışmalar yürütüyoruz” şeklinde yanıtladı.
Bununla birlikte bir katılımcı, Borget’ye kısa bir süre önce metaverse yatırımlarından zarar ettiğini açıklayan ve yaklaşık 11 bin çalışanını işten çıkaran Meta’nın yanlış yaptığı ve The Sandbox’ın doğru yaptığı noktaları sordu. Yanıtında “Biz 10-11 senedir doğru elementleri bir araya getirmek için çalışıyorduk” diyen Borget, “Meta, çok erken aşamada metaverse duyurusu yaptı ve eminim ki hiç kimse Meta’nın ne olduğunu anlayamadı. O yüzden kullanıcı sabrı biraz azaldı. İçerik eksikliği de bir etken” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.