FTX Müşterileri, NFT Boşluğundan Yararlanmış Olabilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX, elit kullanıcıların para çekme bloklarını aşmak için NFT’leri kullanıyor olabilir. Kripto Twitter’a göre, FTX’in seçkin kullanıcıların para çekme bloklarını atlamak için NFT’leri kullandığı iddia ediliyor. Bu soruşturma, UpOnly sunucusu Cobie’nin belirli bir adresin FTX’ten 21 milyon dolarlık Tether çekip başka adrese aktardığına dikkat çektikten sonra başladı. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

FTX ve NFT’ler

Cobie’ye göre, Tether’i çeken adres, başkalarının parasını onlar için çeken bir Bahamalar hesabıdır. Bunu yaparak, FTX NFT pazarında NFT satarak dahili bakiye transferleri bloğunu atladıkları iddia ediliyor. Cobie “Örneğin, Bahamalar hesabı NFT oluşturur, sıkışan kullanıcı NFT’yi tam bakiyesiyle satın alır” Tweeti’ni attı. Ayrıca Cobie, üzerinde beş milyon dolardan fazla satış olan ve bu teoriyle uyumlu olan belirli bir NFT’yi de belirledi. Bu iddiaların ardından FTX, 10 Kasım’da FTX NFT pazarında 50 milyon doları aşan hacmi aştıktan sonra NFT ticaretini durdurdu.

Bu Kara Para Aklama Mı?

Birçok kişi kara para aklamak için FTX’i aradı. ABD yasalarına göre, kara para aklama, yasa dışı faaliyetlerden elde edilen paranın kaynağını gizlemeyi amaçlayan finansal işlemlerde bulunma uygulamasıdır.

Bahamalar uzun zamandır bir offshore fonu ve varlık yönetimi merkezi olarak bilinmektedir. Avrupa Birliği kısa süre önce Bahamalar’ı kara para aklamayla mücadele yargı bölgeleri kara listesinden çıkardı. Bununla birlikte, ülkenin kara para aklama operasyonlarıyla hala birkaç bağlantısı var.

Bu davanın kara para aklama ile bağlantılı olduğuna dair somut bir kanıt bulunmamaktadır. Ayrıca bireyler kara para aklama yapmak için para çekme bloklarını atlamak için NFT’leri kullanabilirler. Bu neredeyse tüm yargı bölgelerinde yasa dışıdır.

FTX Krizi Hakkında

FTX, dünyanın en büyük ikinci kripto para borsasıdır. Şu anda krizde olduğu için son zamanlarda manşetlere taşındı. Her şey bir Coindesk makalesinde FTX kurucusu Sam Bankman-Fried’in kripto hedge fonunun kredi teminatı olarak FTT’de milyarlarca dolar tuttuğunu iddia etmesiyle başladı. Bu nedenle, FTT değerinde bir düşüş, her iki şirkete de zarar vermektedir. Bununla birlikte kullanıcıların parası riske atılmaktadır.

İşleri daha da kötüleştirmek için Binance CEO’su Changpeng Zhao, şirketin bu ifşalar nedeniyle 500 milyon dolarlık FTT hissesi satacağını tweetledi. Sonuç olarak, FTT’nin değeri çöktü, beraberinde para çekme işlemlerinde ve kullanıcı çıkışında artışa neden oldu.

FTX’in NFT’leri para çekme bloklarını atlamak için kullandığı iddia edilen bu son girişimi, şirketin seçkin kullanıcılarını elinde tutmasının bir yolu olabilir. Firmanın şu anda ayakta kalabilmesi için yaklaşık dört milyar dolara ihtiyacı bulunmaktadır. Ancak sekiz milyar dolarlık bir fon açığı vardır.

FTX Müşterileri, NFT Boşluğundan Yararlanmış Olabilir! yazısı ilk önce NFXHaber.com üzerinde ortaya çıktı.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX Müşterileri, NFT Boşluğundan Yararlanmış Olabilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!