FTX’in likidite krizini çözmek için destek olmayacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası FTX, bilançosunda multi milyar dolarlık bir açığı kapatmaya çalışırken, potansiyel bir kurtarıcısını kaybetti. 

Stablecoin ihraççısı Tether’in CTO’su Paolo Ardoino, 10 Kasım’da şirketin FTX ya da Alameda Research’e yatırım yapmak veya kredi vermek gibi bir planının olmadığını doğruladı. 

Tether does not have any plans to invest or lend money to FTX/Alameda. Full stop.

— Paolo Ardoino (@paoloardoino) November 10, 2022

Ardoino’nun açıklamaları, Reuters’ın 10 Kasım tarihinde FTX bilançolarında şu anda 9,4 milyar doları açığın olduğu ve FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’ın borsayı ayakta tutmak için çok sayıda şirkete ulaşmaya çalışmasının ardından geldi. 

Bildiriye göre, Tether, kripto borsası OKX ve risk sermayesi şirketi Sequoia Capital Bankman-Fried’ın destek için ulaştığı şirketlerden yalnızca bazıları. Ayrıca raporlara göre, Bankman-Fried yardım için başvurduğu şirketlerden 1 milyar dolar ve üzerinde meblağlar istedi. 

Tether CTO’sunun yanıtı, 9 Kasım tarihinde paylaştığı bir blog gönderisinde Alameda veya FTX’e maruz kalmadığına dair güvence veren açıklamalarla aynı doğrultuda ilerliyor. 

Stablecoin ihraççısının ayrıca, 10 Kasım’da yasal yaptırımlara ayak uydurmak adına FTX’in sahip olduğu 46.360,701 USDT’yi Tron blok zinciri cüzdanında durdurduğu bildirildi. 

Şu an için OKX veya Sequoia Capital’ın FTX’e yardım edip etmeyeceği anlaşılmış değil. 

Ne var ki, OKX’te finansal piyasalar direktörü Lennix Lai 9 Kasım’da Reuters’a Bankman-Fried’ın likidite sorunlarını gidermek için kendilerinden 4 milyar dolar talep ettiğini kaydetti. Ancak Lai, şirketin FTX’e yardımcı olup olmayacağı konusunda bir bilgi vermedi. 

Bu süreçte Sequoia Capital, 10 Kasım’da FTX’ye yaptığı 214 milyon dolarlık yatırımını sıfırladı. Şirket, FTX’in likidite sorunlarının ödeme riski yarattığını, ancak bu durumun Sequoia Capital üzerinde bir etkisi olmayacağını kaydetti. 

Axios tarafından 10 Kasım’da yayınlanan bildiriye göre, kripto borsası Kraken’e FTX tarafından adım atıldığı, ancak Kraken’in herhangi bir anlaşmaya varıp varmadıklarına dair bir detay vermedi.  

Cointelegraph, yorum için OKX, Kraken, Sequoia Capital, ve FTX ile iletişime geçti, ancak hemen bir yanıt alamadı. 

FTX’in şimdilik yalnızca varlıklarının harici cüzdanlarla bire bir takas edilmesine izin veren Tron blok zinciri ile yapılan bir anlaşma yoluyla yalnızca sınırlı para çekme işlemlerine devam edebilecek gibi görünüyor.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX’in likidite krizini çözmek için destek olmayacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!