OKX ve Kucoin Rezerv Kanıtı uygulaması için tarih verdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX borsasında meydana gelen likidite krizinin ardından, iki büyük kripto para borsası Proof of Funds (Fon Kanıtı) olarak bilinen Rezerv Kanıtı uygulamasını bir ay içerisinde başlatacaklarını duyurdu.

OKX resmi Twitter hesabı üzerinden “Denetim için Armanino’yu işe alıyoruz ve en kısa sürede bir Merkle PoF (Fon Kanıtı) başlatacağız. Bunun üzerine şirket borsa rezervlerinin bir kısmını içeren 23 Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) adresi listeledi. 

For #OKX, transparency, risk management, & consumer protection come first.

We’re hiring Armanino for auditing & will publish an auditable Merkle POF asap.

Here are 23 BTC addresses (~69K BTC) & 13 ERC20 addresses (~ $2+ BN) as a of our reserves for users to verify.

pic.twitter.com/ZwVMGS9CFq

— OKX (@okx) November 9, 2022

OKX borsası daha önce paylaşmış olduğu bir ‘tweet’te söz konusu PoF’un birkaç hafta içerisinde başlatılmaya hazır olacağını belirtmişti. Borsa en son paylaştığı gönderide ise, Fon Kanıtı’nın “en kısa süre içerisinde” yayınlanacağını belirtti. 

It’s critical for all major crypto venues to publicly share their auditable merkle tree proof-of-reserves or POF.

We plan to publish ours in the coming weeks (within 30 days). This is an important step to establish a baseline trust in the industry.

More to come…

— OKX (@okx) November 8, 2022

KuCoin CEO’su Johnny Lyu da borsanın bir ay içerisinde Rezerv Kanıtı uygulaması hizmetlerini vermeye hazır olacağını söyledi. Lyu, Fon Kanıtı’nın eldeki varlıkları doğru bir şekilde temsil ettiğinden emin olmak için “yetkili denetim kurumları” ile çalışacağını belirtti. 

I’d like to give my sympathy for anyone who has been hurt by the current FTX situation. Hopefully, everything can be resolved quickly and the industry can get back on track.

— Johnny_KuCoin (@lyu_johnny) November 9, 2022

Rezerv Kanıtı, bazı kripto borsaları tarafından tüm para çekme işlemlerini gerçekleştirmek için yeterli varlığa sahip olduklarını kanıtlamak adına kullanılan bir mekanizmadır. Rezerv Kanıtı mekanizması, bağımsız bir üçüncü taraf tarafından yürütülür. Bağımsız üçüncü taraf tüm müşteri bakiyelerini kaydeder ve bunları şifreleme sistemi Merkle Tree’ye dönüştürür. Bu da verileri gizliliği korumak için isimsizleştirir. Bu sistem ayrıca, kullanıcıların elindeki toplam bakiyeleri borsadaki toplam varlıklarla karşılaştırmasına imkân tanır. 

Bu benzer protokoller Kraken, Bitmex, Gate.io ve diğer borsalar tarafından kullanılmakta. Ancak bu protokoller veya uygulamalar FTX borsası tarafından kullanılmamıştır. Binance CEO’su Changpeng Zhao, kısa süre önce tüm borsaların “kısmı rezerv” kullanmadığından emin olmak adına Rezerv Kanıtı mekanizmasını kullanması gerektiğinin atını çizmişti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
OKX ve Kucoin Rezerv Kanıtı uygulaması için tarih verdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!