ABD Merkezli Bir Kuruluş, Kuran’ı NFT Olarak Koruyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD merkezli İslami bir kuruluş, Kur’an-ı Kerim’i blok zincirine yerleştirmek için bir proje başlattı. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Dini Blok Zinciri Kayıtları

IslamiCity tarafından başlatılan proje, senaryonun kalıcı, değiştirilemez bir versiyonunu yaratmak için dini kitabın dağıtılan defter teknolojisindeki bir versiyonunu tutmayı amaçlıyor. Ancak örgüt, bunun hiçbir şekilde bazı müslümanların kitaptan belirli kelimeleri ezbere bilmesi gerektiği gerçeğini ortadan kaldırmadığını söyledi.

ABD Merkezli Quranic Verse NFT

Quranic Verse NFT olarak bilinen proje, grup tarafından İslami metinleri blok zincirine yerleştirmek içindir. Sekiz Kasım’da yayınlanan basın açıklamasına göre, böyle bir şey ilk kez yapılıyor. Süreç, metinleri NFT’lere dönüştürmeyi içermektedir. Ayrıca değiştirilemeyen veya düzenlenemeyen benzersiz bir dijital sürüm, süreci kalıcı hale getirir.

Ayetleri Blok Zincire Getirmek

IslamiCity’nin CEO’su ve kurucu ortağı Mohammad Aleem, Kuran’ı tokenleştirme hareketinin en son teknolojiye uyum sağlamak için gerekli olduğunu söyledi. Kitabın metinlerinin korunduğunu ve bir çeşit teknoloji kullanılarak müslüman müminlere teslim edildiğini vurguladı. Ona göre:

“Her çağda kutsal metinler, zamanın en modern teknolojileri kullanılarak nesilden nesile aktarılmıştır.”

Orijinal Kuran’ın bir araya getirildiği 15. yüzyılın teknolojisinin Gutenberg Press olduğunu söyledi. İnternet çağının başka bir çağ olarak sınıflandırılabileceğini, blok zinciri teknolojisinin müslüman kitabını korumak için benimsenmesi gereken en son yenilik olduğunu da sözlerine ekledi. Aleem, tıpkı internet gibi, blok zinciri teknolojisinin de Kuran metinlerini yaygın olarak kullanılabilir ve kalıcı hale getirmeye yardımcı olabileceğini söyledi.

İnternette Kuran’ın Kolektif Hafızası

Bayan İslam Enstitüsü’nün kurucu başkanı ve Dekanı Jihad Turk, blok zinciri teknolojisinin metinlerin saklanması ve korunması için bir araç olarak arzu edildiğini belirtti. Çünkü web sitelerinin aksine hacklenemediğini veya değiştirilemediğini söyledi. Ayrıca merkeziyetsiz olmanın blok zincirini hacklemeyi imkansız hale getirdiğini söyledi. Turk, teknolojinin Kuran için internetin kolektif hafızası olarak hareket edeceğini söyledi:

“Blockchain bu tür manipülasyonları engelliyor. Kuran’ı sözlü gelenekler ve Müslüman topluluğun kolektif hafızası aracılığıyla aktarmaya devam ederken, blok zinciri internetin kolektif “hafızası” olarak hizmet ediyor. Kuran’ı sadakatle korumak ve sunmak için bu teknolojiyi kullanmak, bu mesajı insanlığa doğru bir şekilde iletmek için ortak sorumluluğumuzu yerine getiriyor.”

ABD Merkezli NFT’lerden 500 Adet Lansman Öncesi Satıldı

Quranic Verse projesi, 6.236 NFT’nin basılmasını gerektiriyor. Bunların her biri Kuran metninden bir ayeti temsil eder. Projenin arkasındaki ekip, IslamiCity, her NFT’nin ayetin arkasında kavramsal gerçeklerle geldiğini söyledi. Proje henüz başlatılmamış olmasına rağmen, bu dijital koleksiyonlardan 500’ü satılmıştır. Bununla birlikte 45.000 dolar kazandığını eklediler.

Ayrıca STK, fonları müslümanların dinleriyle ilgili konularda Web3 aracılığıyla iş birliği yapabilecekleri bir meta veri tabanı oluşturmak için kullanmayı planladığını söyledi. Kutsal Kitap’ın bir parçası olan Tevrat zaten blok zincirinde imzalanmıştır. Ayrıca bu dini bir kitabın NFT’ye dönüştürüldüğü ilk sefer değil.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Merkezli Bir Kuruluş, Kuran’ı NFT Olarak Koruyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!