Parlamento üyesi MiCA mevzuatının ertelenmesinin sebebini açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pan-Avrupa kripto mevzuatı için Genel Kurul oylaması, Kripto Varlıklarda Piyasalar (MiCA), 2022’nin sonundan Şubat 2023’e ertelendi.  

Cointelegraph’ın yorum talebine yanıt veren Avrupa Parlamentosu’nun MiCA yasa tasarısının ele alınmasından sorumlu üyesi Stefan Berger, söz konusu gecikmenin mevzuatın içeriğiyle ilgili olmadığını açıkladı ve ekledi: 

“Bu gecimeyi, siyasi bir hamle olarak değil, teknik bir gereklilik olarak görüyorum. Avrupa Parlamentosu’nda MiCA düzenlemesine verilen desteğin değiştiğine inanmak için hiçbir sebebim yok.” 

Berger’e göre, MiCA mevzuatının deneme duruşmalarını Ekim ayında başarıyla geçmesi ile Şubat’taki nihai onay oyu arasındaki mesafe, “yasal metnin uzunluğu göz önüne alındığında, avukat-dilbilimciler için muazzam bir çalışma” olarak açıklanabilir. 

MiCA yasa tasarısı, 10 Ekim tarihinde parlamento komitesi üyeleri tarafından 10’a 1 oy ile kabul edildi. MiCA, yasal ve dilbilimsel kontrollerin, Parlamentonun yasa tasarısının en son sürümünü onaylaması ve resmi Avrupa Birliği dergisinde yayınlanmasının ardından 2024 yılından itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

İlginizi çekebilir: Binance yöneticisi: “Kripto şirketleri MiCA mevzuatından yararlanabilir” 

Avrupa’nın kapsamlı düzenleme çerçevesini nihayete erdirme çabası, henüz ABD’yi harekete geçirmiş değil. Bu sebeple de Avrupa Komisyonu’nun finansal hizmetler vekili Mairead McGuinness, geçtiğimiz ekim ayının ortalarında düzenleyici çerçevelerin küresel çapta olması gerektiğinin altını çizmişti. 

Öte yandan genel olarak kripto ve özellikle de stablecoin’lerle ilgili kamuoyuna sunulan birkaç yasa tasarısının ardından, ABD’li milletvekillerinin konuya ilişkin tartışması durdu. Bunun en muhtemel sebeplerinden bir tanesinin de Demokrat ve Cumhuriyetçi partiler arasındaki, özellikle de stablecoin’lerle ilgili anlaşmazlık olduğu kaydedildi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Parlamento üyesi MiCA mevzuatının ertelenmesinin sebebini açıkladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!