Halkbank, yerli metaverse GoArt’ta şube açtı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkbank, yerli metaverse GoArt ile iş birliği yaparak ilk metaverse şubesini uygulama mağazaları üzerinden kullanıma sundu. GoArt Metaverse’te faaliyete geçen şubenin, kullanıcılara artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisi ile cep telefonlarından üç boyutlu banka şubesi deneyimi sunduğu ifade edildi. Şube ayrıca, bankacılık ürünlerine yönelik içeriklerle zenginleştirildi ve hizmet noktalarına konumlanan avatarlarla fiziki şube deneyimini dijital hale getirdi. Kullanıcıların, şube üzerinden bankanın ürünlerine ilişkin bilgilendirici içeriklere erişebileceği ve ürün başvurularında bulunabileceği belirtildi. 

Aktarılan detaylara göre; Halkbank, daha önce de metaverse evrenindeki varlığını kalıcı hale getirmeye yönelik adımlar atmış ve bünyesinde bir Metaverse Bölüm Müdürlüğü kurmuştu. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, konuya ilişkin açıklamasında “Halkbank olarak Türkiye’nin yüzyılında başkalarının açtığı sanal evrenlerde yer almaya çalışmadan kendi evrenimizi kurmayı hedefledik. Metaverse stratejimizi adım adım uygulamak için Türkiye’de geliştirilen bir metaverse evreni ile iş birliği yaptık ve metaverse ve Web3 dönüşümü stratejimizi başlattık. Bu stratejinin ilk adımı olarak şubemizi açıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Arslan: “Blokzincir altyapısının geliştirilmesinde bankaların öncü olacağına inanıyoruz”

“Web3 çağının başlaması ile gündeme gelen metaverse’ün dayandığı blokzincir teknolojisinin denetlenebilir ve sürdürülebilir özellikleri ile şeffaf, gizli, arızalara karşı dirençli ve işlem maliyetini büyük oranda azaltmasını bankacılık sektörü için oldukça önemli buluyoruz. Blokzincir altyapısının geliştirilmesinde tıpkı diğer dijital ürünlerde olduğu gibi sadece ülkemizde değil, dünyada da bankaların öncü olacağını öngörüyoruz” diyen Arslan sözlerine şu şekilde devam etti:  

“Halkbank olarak dijital dünyaya kapılarımızı sonuna kadar açtık. Metaverse şubemize kullanıcılar avatarlarını oluşturup Halkbank portalından geçerek giriş yapacaklar. İçerideki oyunlaştırma kurgusu ile robot avatarlardan Çocuk Bankacılığı bölümünden Halkbank Çocuk Kumbarası ile ilgili bilgi alma imkanı, Genç Girişimciler bölümünde başvurabilecekleri krediler ve imkanlarla ilgili bilgi alma fırsatı, Halkbank Paraf’ın sayısız avantajları hakkında bilgi alma imkanı, bireysel bankacılık kısmına uğrayıp merak edilen soruları sorma imkanı, esnaf ve kurumsal ticari bankacılık hizmetleri ve kredileri hakkında bilgi alma imkanı sunuyoruz. Coğrafi sınırları kaldıran ve pazarı büyüten bu teknolojik dönüşüme iş yerlerimizin de adapte olabilmesi ve rekabet avantajı sağlayabilmesi için esnaf ve KOBİ’lerimizi de bu platformda destekleyeceğiz.” 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Halkbank, yerli metaverse GoArt’ta şube açtı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!